Алкоголь неповнолітнім все ще продають

Новини
16 вересня 2010 о 12:391423 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Алкоголь неповнолітнім все ще продають
Черговий рейд працівників обласного управління міліції спільно з полтавськими правоохоронцями по виявленню продажу алкоголю неповнолітнім знайшов численні порушення.

Фото із сайту mia.pl.uaФото із сайту mia.pl.ua Перевіривши п’ять торгівельних об’єктів в мікрорайоні Алмазний, міліціонери виявили у одному із них явні протизаконні дії. Продавець втік від міліції На очах правоохоронців підліток без проблем придбав дві пляшки пива та пачку цигарок. Продавець не поцікавидася ні віком, ні документами хлопця. Чек же на проданий товар йому також не збиралися видати. Продавець ларька, побачивши людей у формі, зникла у невідомому напрямку, покинувши напризволяще свій магазин.

Неповнолітньому купити цигарки та пиво у Полтаві можна без проблем

17-річний учень однієї із полтавських шкіл, якого затримали міліціонери біля ларька, говорить, що у нашому місті купити тютюн та пиво можна без проблем. Діти добре знають у яких місцях їм вільно продадуть заборонений товар, а в яких наженуть ще й вилають. У даному випадку хлопець хотів випити з другом пива після уроків.

Правоохоронці впевнені, що такі випадки не поодинокі.

Фото із сайту mia.pl.uaФото із сайту mia.pl.ua

– Лише за 8 місяців цього року в області правоохоронцями було здійснено близько 200 рейдів, під час яких 43 неповнолітні особи поставлено на облік за вживання алкогольних напоїв, складено 174 адмінпротоколи на підприємців за продаж неповнолітнім алкогольних виробів та тютюну, – повідомила Жанна Ахіджанян, начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Полтавській області. –  Також на 98 дорослих складено адмінпротоколи за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння.

Довідка

Законодавством України заборонено продаж слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Якщо ж у продавця виникають сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він має право вимагати у покупця алкогольних напоїв або тютюнових виробів документ, що засвідчує його вік.

Денис Скриль

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter