Розсошенську школу відвідав посол Нігерії

Новини
Валентина Зайченко28 жовтня 2010 о 09:07758 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Розсошенську школу відвідав посол Нігерії
27 жовтня у Розсошеньску школу приїжджав посол Нігерії. Він був гостем на урочистостях з приводу відкриття Асамблеї молодих дипломатів. 

– 27 жовтня у нашій школі розпочалася Відкрита Асамблея молодих дипломатів. Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Нігерія Пан Ібрагім Пада Касай сам виявив бажання бути на її відкритті у нас. Дізнався він про школу на всеукраїнському форумі, який нещодавно пройшов, де були й наші представники, – говорить Олена Семикіна, заступник директора з навчально-виховної роботи, керівник центру дипломатії.

Справа в тому, що в Розсошенській середній школі вже три роки діє Центр дитячої дипломатії громадська організація «Юність». Ініціатором створення центру є директор школи Тетяна Тягнирядно.

– Центр дипломатії для дітей створений з метою встановлення інтеграційних зв’язків між подібними центрами дипломатії та євро клубами. Діти дізнаються про різні країни, їх культуру, традиції. Вчаться культурі спілкування, толерантності, – говорить Олена Семикіна.

Посол Нігерії пробув у школі чотири години. Весь цей час він спілкувався з дітьми та персоналом.

– Діти готували спеціальний концерт. Крім цього, ми показали йому фільм про нашу країну. А також фільм про Нігерію – те що ми знаємо про цю країну. Посол розповів нам про свою країну і відповідав на будь-які питання дітей. А питань було багато, дітям було дуже цікаво, – говорить Олена Семикіна.

Після Розсошенської школи Посол Нігерії поїхав у Кременчук, де Асамблея продовжилась. Всього вона продовжувалась  два дні.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter