Депутати Київської районної у Полтаві ради розпочали роботу

Новини
17 листопада 2010 о 13:271245 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутати Київської районної у Полтаві ради розпочали роботу
Олександр Тарашевський (зліва), зачитує присягу Сьогодні розпочала свою роботу Київська районна у місті Полтаві рада. О 10 ранку першу сесію шостої каденції оголосили відкритою.

За підсумками виборів у райраду за партійними списками потрапили кандидати від п’ятьох з 23 партій.

Партія Регіонів (п’ять представників), ВО «Батьківщина» (чотири), Совість України (вісім), Фронт Змін (двоє) та один комуніст.

Також за одномандатними мажоритарними списками пройшло 18 кандитатів від Совісті України та двоє від Партії регіонів, позапартійних – п’ять.

Усього у районі проголосували 43 відсотки виборців, із 40 депутатів на першій сесії було присутньо 39. Усім вручили посвідчення. Найстаршому депутату 63 роки, а наймолодшому – 23.

Денис Дубенський, молодий депутат від Совісті України розповів, що у свої роки дуже сподівався, що пройде у Київську районну у місті Полтава раду.

– У першу чергу приділятиму увагу якості доріг та їх ремонту, – говорить Денис. – Також буду прислухатись до комунальних проблем жителів нашого району. Найголовніше, що треба зробити – організувати роботу, а далі будуть її плоди.

Ропочали депутати роботу з того, що обрали президію, секретаріат та лічильну комісію.

Після цього, перейшли до порядку денного. Спочатку представникам районної влади потрібно було обрати голову.

На цю посаду висунули єдину кандидатуру Олександра Тарашевського (Совість України).

Депутати перейшли до процедури таємного голосування. У результаті 10 хвилинного обрання, кандидатуру Олександра Казимировича підтримали 36 депутатів, троє – були проти.

На сесії також був присутній Олександр Мамай, міський голова, який висловив свою підтримку голові райради.

Київська рада працюєКиївська рада працює

– Кожен депутат буде працювати у своєму окрузі і кожного тижня, або навіть частіше зустрічатися з виборцями та вислуховувати їхні проблеми та вирішуватиме їх, – переконує Олександр Мамай. – Майже всіх депутатів райради я знаю в обличчя я з ними спілкуюся кожного дня. Під час каденції виборці самі визначаться, чи правильний вибір вони зробили.

Депутати призначили голові та його заступнику премію Заступником новообраного голови райради, вибирали його заступника. Ним став Віктор Човновий (Партія регіонів), який наразі очолює Київський райвиконком. Він також отримав 36 голосів «за». Третім і останнім питанням на сесії було отримання премії головою та його затупником у розмірі 50 відсотків від окладу. Депутати підтримали це рішення одностайно. Проте своєї премії Олександр Тарашевський та Віктор Човновий не отримають, бо грошей у бюджеті не має. Наступна сесія Київської районної у місті Полтава ради відбутеться 25 листопада о 10-00.