Сергію Підкаурі сподобалось виступати на Євробаченні

Інтерв'ю
Валентина Зайченко15 січня 2011 о 21:522074 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Сергій Підкаура погодився дати коротке інтерв’ю перед концертом у Полтаві. 


Нагадаємо,  Сергій, відомий в Україні музикант та композитор, 14 січня виступив з концертом у Полтаві. Колишній гітарист гурту «The Вйо» родом з Полтавщини.

– Ви раніше писали пісні для різних виконавців, а самі не виступали сольно? Чому вирішили зараз створити свій проект?

– Я дуже ледачий. Мені постійно всі мої друзі казали, що треба створити щось своє, а у мене не доходили руки. Але нещодавно я відчув якусь пустоту всередині і зрозумів – якщо щось не зроблю, то мені буде сумно. Та й набридло бути просто правою рукою артиста. Хоча одне другому не заважає – я залишаюся гітаристом Наталії Могилевської, навіть, якщо матиму свій проект. Мої друзі музиканти  мене підтримали. Я «сколотив» програму з тих пісень, які хотів би грати, і успішно виступаю.

– Скільки концертів встигли дати і де?

–У нас поки що доволі дивна географія виступів. Спочатку ми виступали для діаспори у Німеччині, Полтава – це  вже четверте українське місто, де ми даємо концерт.

– В якому стилі ви граєте?

– Я б хотів, щоб ви послухали і мені сказали, бо я точно не знаю, як називають цей стиль музики. Мені цікаво, як сприймуть цю музику слухачі. Я пропоную пісні де багато слів.  Для мене важливе змістове навантаження, щоб люди мали змогу подумати, поміркувати.

Мабуть можна назвати стиль моєї музики «поп-рок», в якій є поняття пісні. Є куплет, приспів, є що поспівати, що запам’ятати.

– Чим займались до того, як створити власний проект?

– Не секрет, що 11 років я являюсь гітаристом Наталі Могилевської. В найближчих її сольних концертах буду приймати участь. Паралельно працював з різноманітними іншими виконавцями. Що стосується написання пісень, то останнім часом веду переговори з Матіасом. Новорічні свята поки що завадили нашій зустрічі.

Раніше писав пісні гурту «Авіатор» пісня «Манія», Олександру Пономарьову пісні «Серце», «Я за твою любов».

– Ви виступали з Олександром Пономарьовим на Євробаченні, коли Україна дебютувала в цьому конкурсі. Яке враження на Вас справив цей конкурс?

– Мені дуже сподобалось, що все було дуже красиво. Конкурс відбувався в Прибалтиці. Дуже подобалось відчувати себе частиною цього великого конкурсу, де змагаються люди з різних країн. Представники усіх делегацій  роздають сувеніри, значки. Кожного вечора усі конкурсанти, і ми в тому числі, презентували в якомусь кафе свою програму. На ці вечори приїжджали нас підтримувати з Кіркоров, Кличко. Це все справило на мене незабутнє враження.

– Гурт «The Вйо» був учасником відомого раніше хіт-параду «Територія А», з ведучою Анжелікою Рудницькою Ви зняли спільний кліп. Зараз підтримуєте з нею дружні стосунки?

– Був такий період в цьому хіт-параді. Ми відчули як гурт, що нам треба спробувати сили ще десь, так би мовити, «відпочковувались» від цього шоу. З Анжелікою ми зняли кліп на пісню, яку я написав їй. Потім, можна сказати, що ми розійшлися як в морі кораблі. Дружніх стосунків немає, при зустрічі вітаємось і все.

– Чи часто приїжджаєте на Полтавщину? Адже родом Ви з Кобеляк.

Зараз приїжджаю часто, бо музиканти з мого нового проекту усі з Полтави. Тому приїжджаю інкогніто репетирувати. Це мої давні знайомі, вони працюють у філармонії, їх послужний список доволі великий. Як колектив ми існуємо не один рік. Просто раніше грали на якихось закритих так званих VIP-вечірках. Мою музику вважають не рафінованою, але і не «фаст-фудом». Тому користувались успіхом на таких дорогих вечірках.

– Маєте родину? Де проживаєте?

– Вже давно живу в Києві на Подолі. Маю дружину Наталю, яка до речі написала пісню «Полюби меня такой», яку виконує Наталя Могилевська. Ще я молодий батько, щасливий і з невеликими синіми колами під очима (сміється) – маю сина Матвія, якому один рік і два місяці.

– Ким би були, якби не реалізували себе в музиці?

– Мені здається я був би одним з таких дурнуватих військових. Такий ходив би і жорстоко зверхньо промовляв: «Ви – ніхто!» (сміється).

Відео з концерту тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter