План перебудови України на 2011 рік від уряду: буде краще, але платити доведеться більше

Новини
Валентина Зайченко4 лютого 2011 о 12:031282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Буде краще, але платити доведеться більше Фото: segodnya.ua Відповідно до планів уряду, українців стануть краще лікувати, навчати і обігрівати взимку, але доведеться більше працювати і платити за комуналку.

Уряд затвердив план дій на 2011 рік щодо впровадження економічних реформ, розрахованих до 2014 року.

За словами прес-секретаря прем'єра Миколи Азарова Віталія Лук'яненка, нинішній рік буде проміжним, більшість результатів за всіма пунктами України повинна досягти в 2012 році. Для цього треба прийняти понад сотню нових і змінити близько 30 діючих законів, пише "Сегодня".

Медицина

Збільшення фінансування медицини, оплата праці лікарів за новою схемою - оклад за єдиною тарифною сіткою і доплата, яка буде залежати від обсягів наданої медичної допомоги (ідея в тому, що до хороших фахівців будуть стояти черги і їх зарплата буде вищою, ніж у посередніх). Пілотні проекти із впровадження страхової медицини (у двох регіонах України).

Освіта

Ввести єдині розцінки оплати за навчання учнів у платних школах і студентів вузів (обговорювалося позначити мінімальні і максимальні розміри плати). Перекласти ПТУ із державного на місцевий рівень (фінансування буде за рахунок місцевої влади), їх укрупнення.

Забезпечити всі школи сучасними комп'ютерами (треба оновити 95% комп'ютерної бази), а всі сільські школи - автобусами

Пенсії

Пенсійна реформа (початок - 2011 рік): підвищення пенсійного віку (поки що на 5 років для жінок), збільшення мінімального стажу роботи на 10 років (до 30 років - у жінок, 35 років - у чоловіків), введення 2-го рівня пенсійного забезпечення ( поява особистих пенсійних рахунків, що залежать від розміру зарплати, у 35-літніх і молодше працівників, це дозволить тим, у кого більший заробіток, отримувати пенсію набагато більшу, ніж зараз, коли всі відрахування до ПФ йдуть в "загальний казан"), введення корпоративних пенсійних схем для дострокових і спецпенсій для професій, пов'язаних з ризиком для життя (льотчики, шахтарі, силовики), обмеження максимальних пенсій, створення стимулів для більш пізнього виходу на пенсію (зараховувати наднормовий стаж роботи - більше 30-35 років - за підвищеним коефіцієнтом, наприклад, рік за півтора). Соцпідтримка

Введення адресності для всіх видів соцпідтримки (на вугілля, скраплений газ) за винятком допомоги при народженні дитини, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (Герої, орденоносці).

Для тих, хто отримує субсидії, забезпечити повний облік споживання ними тепла, гарячої та холодної води (встановити водоміри і т.д. за казенний кошт), щоб знати, скільки реально компенсувати, а не за нормами.

Ввести електронні картки пільговиків, що враховують кількість поїздок у громадському транспорті. ЖКГ

Централізоване встановлення тарифів на ЖКП (до кінця 2011 року), приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. При цьому необхідно мінімізувати втрати тепла і води в дірявих і неізольованих трубах.

Ліквідація державних жеків: збільшення кількості ОСББ до 70%, зараз менше 10%, а з 2014 року вони стануть обов'язковими; розвиток приватних жеків, залучення приватних компаній для надання послуг ЖКП (опалення, вивезення сміття, прибирання території) та модернізації інфраструктури (заміна труб , установка економічних котлів і т.д.).

Результат - оплата населенням до 95% послуг (зараз близько 90%), зниження частини аварійних тепломереж з 15,7% до 12%, економія до 3% на рік спожитих енергоресурсів (газ, вугілля).

Інше

Міжнародна інтеграція: довгострокове торговельно-економічне співробітництво з Росією та СНД, створення зони вільної торгівлі з ЄС, введення безвізового режиму з ЄС.

Нафтогазова промисловість: підвищення ціни на газ для населення до економічно обгрунтованою, забезпечення всіх лічильниками газу, доплата субсидій малозабезпеченим.

Земельна реформа: створення прозорого ринку землі, єдиного електронного земельного кадастру, спрощення механізму виділення ділянок під будівництво.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter