У Полтаві проти двох міліціонерів порушили справу за побиття затриманого

Новини
Валентина Зайченко8 лютого 2011 о 09:311219 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з ukranews.comНагадаємо, 14 січня голова однієї з правозахисних організацій через ЗМІ поширила інформацію
про те, що дільничні інспектори побили 29-річного затриманого полтавця.

А саме, 7 січня 2011 року дільничні інспектори міліції Октябрського райвідділу Полтави нанесли тілесні ушкодження в область правої сідниці одному із мешканців міста.





Обвинувачені правоохоронці мали свою версію, того що сталося і наполягали, що затриманий сам упав, коли вони його затримали.

Спеціальна комісія провела ретельну перевірку викладених фактів.

Наразі з’ясувалося, що затриманий таки отримав тілесні ушкодження не внаслідок свого падіння.

На початковій стадії перевірки порушень в діях правоохоронців помічено не було. Адже в матеріалах справи була особиста заява потерпілого, в якій він стверджував, що травми отримав унаслідок падіння біля магазину. У своїх перших поясненнях чоловік не висував претензій до працівників міліції і засвідчив це особистими підписами, повідомляється на офіційному сайті УМВС України у Полтавській області.



– Але через кілька днів чоловік свої покази змінив і розповів ЗМІ, що його побили. Крім цього, написав заяву у прокуратуру, але до міліції не звертався з такою скаргою, – говорить Юрій Сулаєв, начальник ВЗГ УМВС України у Полтавській області.

Затриманий полтавець розповів, що дільничні його били дубинкою по сідницях.



Працівниками інспекції по особовому складу ця інформація була ретельно перевірена. За результатами перевірки факт перевищення службових повноважень зазначеними дільничними інспекторами міліції підтвердився.



Наказом УМВС України в Полтавській області дільничних інспекторів міліції звільнено з органів внутрішніх справ.



Відносно дільничних інспекторів Октябрського райвідділу міліції міста прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).



– Колишні дільничні інспектори знаходяться на підписці про невиїзд, – розповів Юрій Сулаєв.





Нагадаємо, нещодавно були арештовані ще два працівники Октябрського райвідділу міліції за вимагання та отримання хабара.