У Полтаві стало більше розумних учнів та зменшилась злочинність серед школярів

Новини
25 лютого 2011 о 14:561466 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві стало більше розумних учнів та зменшилась злочинність серед школярів
Серед головних досягнень полтавських освітян: зменшення полтавських учнів, які скоїли злочини, навчання 10-класників за електронними книгами, а також збільшення кількості випускників, які набрали максимальні бали
у ЗНО з обов’язкових предметів.

Сьогодні, 25 лютого, в Полтавській ЗШ №38 пройшло розширене засідання колегії управління освіти. Місцеві освітяни підвели підсумки своєї роботи у 2010 році. У заході брали участь керівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Відвідав засідання і Олександр Мамай, міський голова Полтави.

Розширене засідання колегії управління освіти в місті Полтава. Фото Юлії КоржРозширене засідання колегії управління освіти в місті Полтава. Фото Юлії Корж Про досягнення та нововведення в галузі освіти Полтави розповіла Світлана Порохня, начальник управління освіти міськвиконкому Полтави.

- 2010 рік приніс чи не найбільше змін за останній час у галузі освіти. Так у минулому році в нашому місті відбулися  кадрові зміни в управлінні освіти , - розповіла Світлана Казимирівна. – Призначили 8 керівників закладів та 16 заступників. Уперше 10-класники навчалися за електронними книгами. Затвердили нові типові штатні розписи загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Освітяни міста взяли участь у І Всеукраїнському з’їзді педагогічних працівників дошкільної освіти та обласному педагогічному форумі «Розвиток дошкільної освіти Полтавщини».

Також серед основних нововведень та досягнень в галузі освіти Полтави назвали: - зміни умов вступів до вишів, - врахування бала атестата при вступі до вузів, -  підвищення посадових окладів та мінімальної заробітної плати для освітян (протягом 2010 року 5 разів), -  утворення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України у рамках адмінреформ, -  проаналізовано запровадження обов’язкової дошкільної освіти з 5-ти років та 11-річний термін здобуття повної загальної середньої освіти.

- Полтавська ЗШ №18 - єдина в місті  та одна з 10 в Україні пройшла самооцінку діяльності за міжнародними стандартами як громадсько-активна школа, - зазначали Світлана Казимирівна. – А гімназії №17, 30 та НВО №14 стали учасниками Програми «Енергоефективні школи» в рамках проекту USAID (США) "Реформа міського теплозабезпечення в Україні".

Світлана Порохня, начальник управління освіти міськвиконкому ПолтавиСвітлана Порохня, начальник управління освіти міськвиконкому Полтави

У 2010 році серед випускників Полтави максимальні 200 балів у ЗНО з основних дисциплін набрало 5 полтавців.

- ЗНО  в минулому році проходило з 8 предметів, - повідомила Світлана Порохня. –  Назву досягнення з основним предметів. Так з української мови по одному випускнику, які набрали по 200 балів (максимальний), було в полтавських навчальних закладах №27 та №29. А у школах № 7 та №29 – найбільше випускників з низьким рівнем знання предмету. З історії України максимальні 200 балів набрали  троє чоловік. А саме випускники навчальних закладів №1, №14 та №27.

У 2010 році у Полтаві зменшилася кількість  учнів, які скоїли злочин.

- Управлінням освіти створений та постійно поповнюється  банк даних  дітей,  які потребують посиленої педагогічної уваги, - розповіла Світлана Казимирівна. - У закладах діють заклади профілактики правопорушень та система наставництва педагогів. До роботи з підлітками залучаються працівники відповідних служб. Результатом цього є те, що  упродовж 3-х років, переможцями конкурсу на кращу організацію првовиховної та правоосвітницької роботи ставали освітні заклади Полтави. А кількість учнів,  які скоїли злочини, протягом останніх 5-ти років зменшується. Якщо у 2005 році таких учнів на обліку стояло 11, то в 2010 лише два.