Олександр Мамай зацікавлений в створенні ОСББ по всій Полтаві

Новини
12 березня 2011 о 13:111492 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Олександр Мамай зацікавлений в створенні ОСББ по всій Полтаві Полтавська влада не задоволена функціонування ЖЕДів і планує створити управляючу компанію.

– Сьогодні у Полтаві 8 житлово-експлуатаційних дільниць, а 70 відсотків від усіх комунальних платежів йде лише на утримання цих дільниць, – розповів Олександр Мамай, полтавський міський голова. – У рік це виходить близько 4-5 мільйонів гривень. Звичайно ж влада зацікавлена, щоб ці кошти поверталися до полтавців у вигляді ремонтів та прибирання. А при ОСББ полтавці самі будуть витрачати кошти на необхідне.

– Ми будемо створювати управляючу компанію, що буде слідкувати за житло-комунальною сферою міста, – розповів Віктор Горяєв, радник міського голови. – Але на даний момент ми ще не дали навіть назви цьому підприємству – це плани, але вони будуть виконуватися. Бо маємо таку ситуацію, коли дохід в місяць ЖЕДу становить 160 тисяч гривень, а витрати – 260 тисяч гривень. Тому реформування в цій галузі обов’язкове.

– У нашій країні склалася парадоксальна ситуація, коли квартири належать окремим громадянам, а сходи, підвали та дахи належать органам самоврядування, – сказав Володимир Онищенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради. – Ця ситуація унікальна на всьому пострадянському просторі. Саме в цьому допоможуть полтавцям створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. А стосовно управляючої компанії, то у Кременчуці вже є такий досвід і там витрачається на обслуговування лише 15 відсотків від комунальних платежів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter