У Полтаві обговорювали як боротися з туберкульозом

Новини
24 березня 2011 о 15:501071 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві обговорювали як боротися з туберкульозом
Сьогодні Всесвітній день боротьби з туберкульозом.


Фото з АРФото з АР

Тому у Полтаві і зібралися лікарі та представники громадських організацій і влади. У них була лише одна основна мета - розповісти про правильну профілактику цього захворювання журналістам, які мали це переказати громадськості. От тільки “акул пера” було небагато – усього з трьох видань. Серед них і журналіст “Кола”.

- Епідемія туберкульозу в Україні розпочалася у 1995 році, на Полтавщині ж ситуацію стримували до 2001 року, - розповів Володимир Печериця, головний лікар полтавського клінічного протитуберкульозного диспансеру. – Наша область входить в трійку областей з найменшою кількість хворих.

Ліки для хворих на Полтавщині є, переконує лікар. Вони, у разі необхідності, доставляються у повному обсязі по районах.

- Але є хворі, у яких туберкульозна паличка не реагує на препарати, - розповів Володимир Печериця. – Якщо звичайне лікування для однієї людини коштує від 900 до 1200 гривень, то нова форма потребує у десятки разів більше коштів.

В Полтавській області на 100 тисяч людей 53 хворі на туберкульоз

Діонісій Каплін, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, повідомив, що ця міська влада працює над проблемою у двох основних напрямках: пильна увага до дитячого харчування у садках та школах та створення притулку для безхатченків.

- Як відомо у 2011 році буде амністія до 20-тої річниці незалежності України, - говорить Діонісій Каплін. – І буде великих наплив людей з місць позбавлення волі у міста України. Щоб контролювати епідемію потрібно створити соціальний гуртожиток. Де безпритульні зможуть помитися та переночувати.

Максим Демченко, виконавчий директор громадської організації ”Світло надії”, що найважливіше завдання неурядових організацій – інформаційні кампанії.

- Не потрібно боятися туберкульозу, він – виліковний, - говорить Ніна Дурдикулієва, головний лікар полтавського обласного центру здоров’я. – Потрібно своєчасно звернутися за допомогою. Потрібно щорічно проходити профілактичні флюорографії. Молоді мами не повинні відмовлятися від зчеплення своїх дітей.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter