Журналіст «Іншого міста» зустрівся з мером Полтави

Блоги інше місто
15 квітня 2011 о 10:121498 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Журналіст «Іншого міста» зустрівся з мером Полтави
Одне із завдань проекту «Інше місто» - принесло лише позитивні емоції. А саме зустріч з міським головою Олександром Мамаєм. Як виявилось, у апараті міської ради мій блог регулярно читають, та й на афішах в центрі міста бачили.

Власне, засвітитись перед полтавськими посадовцями я встиг не тільки цим. А ще й тоді, коли з власної ініціативи вирішив протестувати на відкритість сесію полтавської міської ради. Цей тест полтавські депутати і чиновники пройшли з гідністю. Я тоді навіть відеотрансляцію невеличку провів.
Тому при таких обставинах маскуватись і приховувати свої наміри зустрітись з міським головою було неможливо. Тим паче, що на сесії познайомився з депутатом міськради та радником мера Юрієм Ісаєвим. Тому я, як біла людина сконтактував з прес-службою, де мене і мої «перли» теж впізнали. У підсумку мер погодився зустрітись зі мною вже наступного дня, у середу 13 квітня, після засідання міськвиконкому.
Правда зачекати трішки довелось, бо виконком затримався на хвилин 20. Тим часом під кабінетом встигла вишикуватись ціла черга чиновників та прохачів. Але мені можна без черги. Я «козирний чувак». :)
Нічого особливого в убранстві кабінету очільника міста я не помітив, хіба, що метраж трішки більший.
Спілкування з Олександром Мамаєм вийшло не тет-а-тет. Хоча такої потреби й не було.
Мене супроводжували радник мера Юрій Ісаєв та прес-секретар Юлія Чугуєвець.
Під час спілкування я коротко нагадав меру про проект «Інше місто», хоча він уже знав про нього. То ж приступив розповідати про плюси та мінуси побаченого мною в Полтаві.


Власне окремо на плюсах зупинятись багато не буду – це можна причитати у моєму блозі.
- Основне позитивне враження – це транспорт. Адже у місті є і великомісткі автобуси, і кондуктори, які квитки видають. Такого у Рівному давно не було. Ще вподобав опоряджені в освітлені міські парки. У нас в Рівному цей процес дуже болісно просувається, - розповів меру.
- Можете передати своєму міському голові, що ми на освітлення витрачаємо щорічно трохи більше мільйона. В середньому це 90 тисяч в місяць. У Рівному ця сума буде менше. Так що не бачу проблеми.


- Був у вас на сесії. Суцільна гендерна рівність – багато жінок депутатів. Сподобалась конструктивна робота депутатського корпусу.
- Так опозиції сильної нам не вистачає, - усміхнувся мер.
- Можемо з Рівного привезти, - теж пожартував я.
- Що ж стосується мінусів. То як турист я помітив, що трішки замало показників на історичні пам’ятки в центрі. А ще варто провести вже якусь толоку у місті та генеральне прибирання, а то вже Пасха на носі?
- Ну так погода ж не дає. Ми все це запланували, - розповідає мер та переглядає в Інтернеті погоду ( на іншій вкладці відкриті «Однокласники»). – Завтра дощ, після завтра дощ. Як тільки все підсохне все зробимо.


- Ще я б зауважив поганий стан дорожнього покриття на деяких вулицях. Наприклад, на Красіна автомобілі об’їжджають ями по тротуару.
- Знаю цю проблемну вулицю. Там треба комплексний ремонт, адже колись горе-ремонтники закрили асфальтом зливові стоки.
- Що ще зауважив - в Полтаві розбудовують притулок для собак, але немає зоопарку. У нас у Рівному він працює у вигляді парка.
- Бачте, не на все грошей з бюджету вистачає. Треба підтягувати і інші галузі. А дітей з міста ми возимо на екскурсії в Харківський зоопарк. А Ви давно вже у місті?
- Вже два тижні.
- Треба було до мене раніше прийти, я Вам підсказав, які пам’ятки краще відвідати.
- Дякую, але з цим якраз проблем не було. Ми кожного дня вивчаємо різні галузі, транспорт, музеї, кафе.
- То Ви вже встигли нашу Юлію і на вечерю зводити? - з посмішкою зауважив мер.
Мер мав на увазі Юлію Чугуєвець. (Авторське спостереження – у полтавській міськ раді працюють дуже симпатичні дівчата та жінки) .
- Та ні. Ми тільки сьогодні познайомились, - відповів я.
Затримувати керівника міста зайвими питаннями не став, адже під дверима вже зібралась чималенька черга. Тому подякували одне одному за спілкування і попрощались.



Макет історичної частини міста.
В цілому враження позитивне, адже Олександр Мамай – людина відкрита і досить комунікабельна. А його роботу оцінювати не мені, а мешканцям міста.