Полтавського «мінера» Спліту депортували з Норвегії і заарештували в Києві

Ситуація
Валентина Зайченко10 травня 2011 о 16:321064 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото із сайту 20minut.ua Нагадаємо, у лютому цього року двічі надходило повідомлення про замінування розважального закладу «Спліт».
Через це кожного разу викликали спеціалістів – пожежників, правоохоронців, саперів, кінологів з собаками. З приміщення евакуювали сотню відвідувачів. На два таких виїзди витрачено близько 50 тисяч гривень.

Як вдалося дізнатися правоохоронцям, хибне повідомлення двічі зробив один і той же чоловік. Полтавець телефонував з Норвегії. Кілька місяців його розшукували і знайшли.

– За нашою інформацією, яку ми надали норвезьким правоохоронцям, підозрюваного депортували. Він прибув до Києва і там переховувався. Але 1 травня у столиці його затримали наші працівники міліції і доставили в Полтаву. Зараз він знаходиться у ізоляторі тимчасового тримання. По кожному епізоду телефонних дзвінків до нічного клубу порушено кримінальні справи. Наразі триває слідство, – розповів Юрій Сулаєв, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України у Полтавській області.

Чоловік у Норвегії знаходився нелегально. Як повідомляв керівник закладу «Спліт», підозрюваний програв у них велику суму грошей. Чоловік неодноразово погрожував керівнику закладу «Спліт» по телефону. За інформацією керівника «Спліту», підозрюваний є членом націоналістичної російської організації «Слов’янський союз», абревіатура «СС».