Полтавців один день безкоштовно обстежуватимуть дерматологи

Новини
Валентина Зайченко19 травня 2011 о 15:361292 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з medinfo.ua20 травня вперше в Україні в рамках Дня меланоми одночасно в 22 містах відбудуться масові безкоштовні огляди населення на предмет раннього виявлення злоякісних пухлин шкіри.






Про це повідомила на прес-конференції координатор програми «Євромеланома» в Україні громадський діяч Ольга Богомолець, повідомляє fakty.ua.

Записувати на консультацію будуть за телефоном гарячої лінії 0-800-50-15-08.



Але, як повідомили за цим телефоном, у Полтаві вже всі місця на консультацію зайняті. Обстеження проводитимуть полтавські лікарі у Обласному клінічному шкірвендиспансері по вулиці Енгельса, 12.

– Запис вівся два тижні, вже місць у Полтаві немає. Але, можливо, буде проводитись додаткове обстеження, але запис вестиметься вже на місці, – повідомили за телефоном гарячої лінії.

Обстеження проводитимкться з 9.00 до 15.00.



Під час проведення Дня меланоми активують нову систему діагностики - дистанційний скринінг. Вона передбачає фотографування і дерматоскопію новоутворення, заповнення спеціально розроблених форм, що дозволяють виявити фактори ризику, і пересилку матеріалів через інтернет для встановлення фахівцем попереднього висновку.

Пацієнтів з підозрою на меланому, рак шкіри та інші небезпечні утворення будуть направляти в онкологічні диспансери за місцем проживання.

За словами Ольги Богомолець, через  пізню діагностику меланоми, найнебезпечнішої пухлини, в нашій країні вмирають майже 95 відсотків хворих, у яких діагностували меланому (злоякісне новоутворення шкіри).

«Смертність від меланоми в Україні невиправдано висока, в США вона становить лише 5 відсотків», –  сказала Ольга Богомолець.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter