Щеплення у Полтаві не відміняли

Здоров'я
Валентина Зайченко19 травня 2011 о 11:10872 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з itogi.ruНещодавно у деяких всеукраїнських ЗМІ з’явилась інформація, що в Україні повністю припинений процес вакцинації.


Це нібито пов’язано з тим, що Міністр юстиції України Олександр Лавринович підписав Наказ № 1303/5 (від 10.05.2011) "Про скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правового акта", яким скасовано рішення про державну реєстрацію Календаря профілактичних щеплень в Україні.



Такий Наказ на сайті Мінюста дійсно є, але щеплення в Україні не відміняли, запевняють полтавські фахівці.



– Щеплення не можуть бути відмінені в жодному разі. Просто існує проект нового Календаря профілактичних щеплень, який і буде затверджений замість старого. Ним планують замінити старий. Новий календар буде доповнений додатковим переліком щеплень, які не будуть обов’язковими і будуть проводитись не за кошт держави. Але цей новий календар ще не вступив в дію. У Полтаві поки що керуються старим календарем щеплень, – розповіла Валентина Заєць, міський педіатр Полтави.

Як розповіла лікар, у новому календарі щеплень будуть такі, які можна робити за бажанням, серед них такі, які, наприклад, потрібні для виїзду в південні країни.

Нагадаємо, в Україні щеплення проводилися згідно з державним Календарем щеплень, в якому прописано послідовність щеплень, строки та інтервали між ними підібрані з таким розрахунком, щоб імунітет у дитини розвинувся якомога краще.

В основному розділі календаря визначено інфекції, проти яких проводяться профілактичні щеплення за віком.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter