У Полтаві міліція образилась, діти попадали, пенсіонери відстали, але оздоровились всі

Спорт
Ніна Король24 червня 2011 о 13:591219 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві міліція образилась, діти попадали, пенсіонери відстали, але оздоровились всі
Щойно завершився забіг в рамках Олімпійського дня бігу, що проводився біля стадіону «Ворскла».


Цьогоріч забіг був наймасовішим з усіх попередніх років – більше тисячі учасників, констатує Інеса Гетьман, директор обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України. Бігли традиційно і чиновники, і школярі і ветерни спорту та просто небайдужі до здоров’я й фізкультури полтавці.



Фото Ніни Король

Не обійшлося під час масового забігу й без інцидентів: один із учасників, підліток, упав лише розпочавши забіг, на нього на швидкості налетіли інші хлопчаки, утворилась така собі «мала купа». Медпрацівникам довелось замазувати па перебинтовувати зчесані ноги та руки.

Також із якихось причин міська міліція не мала уявлення, що за захід відбувається в них практично під носом, неподалік міського управління і в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня.

Інеса Гетьман пояснила правоохоронцям, що облдержадміністрація повідомляє, де і коли відбуватимуться масові заходи. Чому так сталось і чому міліція не в курсі, їй не відомо.

Представити свої регіони прибули жителі Кременчука, Комсомольська, Решетилівки, Козельщини, Диканьки. Найбільше група була, звісно, з Полтави.

– Дорослі беруть участь щороку, діти теж, але нині школярів більше, ніж подавали заявки, – каже Інеса Рудольфівна. – Бо день проведення, 24 червня, збігся в даті із закриттям табірного сезону в школах, адже сьогодні діти там останній день.

Як побачила журналіст, наймолодшою учасницею була Дар’я Івахненко, якій у липні виповниться 4 роки. Вона донька Наталії та Ігоря Івахненків, спортсменів-гірськолижників , що представляють Полтаву на всесвітніх та всеукраїнських змаганнях.

Дівчинка, пробігши з мамою та вихованцями мами, тягнула Наталію до парку розваг на батут, малеча не могла дочекатись нагородження.

33-річних та 70-річних об’єднали в одну категорію, що викликало обурення ветеранів.

Серед найстарших, хто ризикнув бігти навіть у 30-градусну спеку – Валентин Позивайлов, що представляв Диканьку. Йому скоро виповниться 71 рік, чоловік кожного року незмінний учасник різних пробігів не лише в області, а й Україні та сусідніх державах.

– Але я не згоден з організаторами, які не розділили групу на дві, як в інших забігах, – каже чоловік. – У світ поділ існує на 33 роки і старші, та 66 років і старші. Чому тут так, не знаю. Сили у 33-річних і під 70 – не рівні, здоров’я теж, тож як буде, не знаю, – сказав пенсіонер перед забігом.

Можливо, саме через такий поділ призер багатьох марафонів і пробігів Позивалов нині не потрапив до трійки лідерів.

Важливо не лише перемогти, але й добігти до фінішу. Тож навіть ті, хто не зрізав дистанцію, гідні похвали.

– Я зразу дуже розігналась і втомилась, тому прибігла останньою у своїй категорії, я витратила всі сили на початку, – ділиться 11-річна Настя Кузнєцова.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter