У Полтаві продаватимуть ялинки з електронними чіпами

Новини
23 листопада 2011 о 17:32991 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві  продаватимуть ялинки з електронними чіпами
Така інформація сьогодні, 23 листопада, з’явилась на офіційному сайті Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Фото з сайту nmsk.dp.uaФото з сайту nmsk.dp.ua

Електронний чіп буде прикріплюватися до дерева таким чином, що зняти його без пошкодження буде неможливо. У цьому ярлику буде міститися вся інформація про походження хвойного насадження. Це - відомості, з якого лісгоспу та лісництва відпустили дерево, який його сорт та якість. Таке ноу-хау полегшить роботу правоохоронцям. Адже відсутність чіпа допоможе виявити незаконно зрубані дерева. Запровадження електронного обліку деревини під час реалізації новорічних ялинок не вплине на вартість самого дерева. Оскільки один такий електронний чіп коштує 1,34 грн.

У повідомлення також йдеться про проведення спеціальних рейдів працівниками державної лісової охорони та органів міліції. За незаконно зрубану ялинку лісопорушник повинен буде відшкодувати щонайменше 274 гривні.

Керівник прес-служби УМНС Полтавської області Юрій Сулаєв розповів, що вони кожного року допомагають екологічній інспекції проводити подібні рейди. Але про появу чіпів на новорічних деревцях  у цьому році вони ще не проінформовані.

- Це взагалі-то не компетенція міліції. Адже є лісові господарства і екологічна інспекція. Щорічно по проханню екологічної інспекції ми виділяємо окрему групу людей (міліціонерів) для планових рейдів. Ми будемо допомагати, але якщо це буде адміністративне порушення, то протоколи, відповідно, будуть складати, працівники екологічної інспекції. Коли ж це буде кримінальна справа (крадіжка чи незаконна порубка лісу), то це вже компетенція міліції.

До теми - Цього року полтавцям доведеться більше платити за ялинки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter