5 полтавок стали матерями-героїнями

Новини
Таня Цирульник9 грудня 2011 о 13:211098 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 5 полтавок стали матерями-героїнями
9 грудня у міській раді 5 полтавкам вручили свідоцтва про присвоєння почесного звання «Мати-героїня».Світлана Порохня вручає відзнаку матері 9 дітей. Фото Тетяни Цирульник
Дарували посвідчення та квіти. Разову грошову допомогу у розмірі 9400 гривень вручили напередодні. Як пожартувала одна з матерів: «щоб ми посміхалися, коли вручатимуть посвідчення».

Вітала жінок Світлана Порохня, заступник міського голови. За її словами,  перед Новим Роком держава зробила приємний сюрприз. Вшановували жінок, яким звання було присвоєно указом Президента України травні, серпні та листопаді. Серед нагороджених матері п’яти, шести та навіть дев’яти дітей. Церемонія нагородження зайняла близько 15 хвилин.

Ніна Павлівна, щаслива мати 5 дітей. Фото Тетяни ЦирульникНіна Павлівна, щаслива мати 5 дітей. Фото Тетяни Цирульник

– Документи на присвоєння звання я подала ще минулого літа, – розповідає Ніна Павлівна, 42-річна мати 5 дітей. – Працюю на хлопкопрядильній фабриці, викликали у профком і сказали, щоб подавала документи. Зараз звання можна отримати, коли у матері 5 дітей, і найменшому уже виповнилося 8 років. У моєї матері 11 дітей, так їй у Москві за Брєжнєва вручали таке звання, коли меншому з нас півроку виповнилося. Не знаю, чи давали їй грошову премію, але справжню золоту медаль дали.

У Ніни Павлівни 4 сини і 1 донька. Дівчині уже 24 роки, заміжня, мешкає окремо й виховує 2 дітей. Хлопці з матір'ю мешкають у гуртожитку у 1 кімнаті. Батько родину давно покинув.

Між собою жінки обговорювали, що отримуватимуть тепер чи то 7-відсоткову надбавку чи просто 300 гривень до пенсії. Але усе, мовляв, треба взнавати. А ще кажуть, що й матерям-героїням, які отримували нагороду за часів Радянського Союзу, дадуть таку ж ще й від незалежної України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter