Вулична кава може подорожчати і несе небезпеку, запевняють чиновники

Новини
Валентина Зайченко26 грудня 2011 о 11:251036 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
У Полтаві також діють пересувні кав’ярні (Фото з tsn.ua)Найближчим часом кава, яку продають на вулиці з автокав'ярень, може подорожчати у зв'язку з появою нових "складових" витрат такого бізнесу.


21 грудня Держслужба гірничого нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд) заявила, що не видала жодного дозволу на експлуатацію автокав’ярень. При цьому такі переобладнані автомобілі є потенційно небезпечними для перехожих через наявність балона зі скрапленим газом, повідомляє vidgolos.com.

У зв'язку з цим відомство почало перевірку усіх мобільних станцій еспрессо, що в кінцевому результаті призведе до подорожчання кави.

Варто зазначити, згідно з чинним законодавством та сайтом Держгірпромнагляду, отримання дозволу на роботу з машиною, обладнаною газовим балоном, є безкоштовною послугою.

Проте міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг Анатолій Близнюк вже підготував проект закону, яким пропонує дозволити здійснювати експертизи за рахунок заявника. Планується за рахунок цього отримати додаткові кошти до бюджету.

Наразі одна кав’ярня приносить за день близько 1000 гривень, про що заявляють виробники автокав’ярень. Переобладнання фургона коштує від 5 до 10 тисяч доларів. Окупається ця сума за півроку-рік. За день з машини продається 100-150 порцій в середньому по 9 гривень кожна.

Тепер на експертизу газової установки доведеться витрачати додаткові кошти, що обов’язково ляже на гаманці кінцевих користувачів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter