КП «Полтававодоканал» оштрафували за монополію

Новини
29 грудня 2011 о 11:421350 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
КП «Полтававодоканал» оштрафували за монополіюКомунальне підприємство «Полтававодоканал» оштрафовано на 34 тисячі гривень за зловживання монопольним становищем.
Про це повідомила прес-служба Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.
– Полтавці платили більше за послуги, адже це підприємство нарахувало завищену плату, – пояснив Володимир Оніщенко, голова територіального відділення АМКУ. – Таке нарахування суперечить нормам чинного законодавства.

Як встановила колегія тервідділення, підприємство протягом 2010-2011 років необгрунтовано встановлювало завищений  розмір плати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення населенню під час виявлення пошкоджень у пломбуванні Підприємством квартирних засобів обліку води.

Відділення зобов’язало КП «Полтававодоканал» у десятиденний термін усунути порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме:
- припининити нарахування плати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення населенню у разі пошкодження пломбування місця приєднання лічильника води до трубопроводу;
- перерахувати плату за послуги споживачам послуг (населенню), нарахованої по пропускній здатності труби вводу у разі пошкодження пломбування місця приєднання лічильника води.

По темі:

Транспортні та аптечні монополісти заставляють полтавців платити більше

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter