Полтавська учасниця «Розсміши коміка» розповіла, як 10 тисяч перетворюються на менше cеми

Дозвілля
Ніна Король11 січня 2012 о 18:113625 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська учасниця «Розсміши коміка» розповіла, як 10 тисяч перетворюються на менше cеми
Лідія Сорокіна, котра виграла в шоу «Розсміши коміка» 10 тисяч гривень, розповіла про закулісся участі в проекті.


Лідія Сорокіна з дитинства бере участь в художній самодіяльності, тому це й спонукало на участь в шоу. Фото inter.uaЛідія Сорокіна з дитинства бере участь в художній самодіяльності, тому це й спонукало на участь в шоу. Фото inter.ua

Хто сказав, що поважний вік може завадити відкрити в собі таланти? А ще перешкоджає стати зіркою? Жінка з Полтавщини знову хоче підкорювати популярний телепроект.

75-річній пенсіонерці Лідії Сорокіній сусіди та знайомі досі заздрять, що вона зважилась на кастинг телешоу, пройшла його і стала учасницею проекту ще й повернулась зіркою місцевого масштабу.

Протрималась на арені шоу три хвилини, заробила грошей, як говорила комікам «хату перекрити».

– Насправді Зеленський дав мені в руки муляж грошей, і це показали по телевізору, – розповідає 75-річна пані Лідія. – А потім коли я вийшла зі студії, гроші забрали. Отримала свій виграш аж місяців через три з половиною, поштовим переказом. І не 10 тисяч, а з податками лише 6 тисяч 600 гривень вийшло.

Але жінка й цьому рада, роздала онукам та дітям, племіннику.

А дах не латала, каже, що будинок і так нормальний, не тече, хоч в деяких місцях на даху вітер задимає.

– Я не очікувала, що на шоу Зеленський чи Галустян мене спитають, навіщо гроші, тому й відповіла: перекрити дах, – згадує Лідія Василівна. – Вікна теж нормальні, хоч на ходу довелось придумувать, що гроші потрібні й на них. Полтавську пенсіонерку надихнула на кастинги й участь в шоу інша пенсіонерка, яка брала участь в шоу двічі.

– Тоді я й подумала, а чого б і собі не спробувати? – пригадує Лідія Василівна.

Хоча навіть сестра відмовляла їхати, казала, що та лише сорому набереться старістю. А донька жаліла, мовляв, мама отримає розчарування. Та пані Лідія не впадала у відчай і тихцем збиралась на «Розсміши коміка».

Секрету з того, як готувалась, жінка не робить. Обробила анекдот і «оживила його», а ще взяла дитячий віршик зі старої доньчиної книжки, додала імпровізації до пісні – і вийшов виступ.

Але перед поїздкою в Київ не спала кілька ночей, переживала. На зйомках в студії теж дуже хвилювалась.

Костюм пошила самотужки, чудернацький, під образ і хазяєчки, і жовтодзьобого горобця, які фігурують у її виступі.



Костюм і номер для виступу жінка придумала сама, а свою участь в кастингах спочатку тримала в секреті. Фото inter.uaКостюм і номер для виступу жінка придумала сама, а свою участь в кастингах спочатку тримала в секреті. Фото inter.ua






Жінка готова була триматись на сцені 5 хвилин, адже репетирувала дома перед дзеркалом. Але Зеленський та Галустян умовили забрати гроші, бо могла позбутись і тих 10 тисяч, якби в наступній хвилині комік не усміхнувся.

Та й у залі кричали «Ліда, хватить!».

Удома Лідія Сорокіна теж учасник масових заходів. Після Розсміши коміка просять, щоб і односельців веселила жартами з програми. У місцевому терцентрі жынка співає частівки під гармошку. Жінка завезла цей вид фольклору з Кіровоградщини.

– Моє рідне село – Злинка, туди Катерина ІІ висилала «неугодних» людей, у селі досі збереглася старообрядська церква, пісні співають і російською, – ділиться пенсіонерка.

Нагадаємо, у 2011 році у шоу «Розсміши коміка» брали участь чимало жителів Полтавщини. Дует з Хорола виграв теж 10 тисяч. За умовами шоу, претендент на виграш має розсмішити коміка. За те, що протримається одну хвилину і викличе усмішку – 1 тисяча гривень, 2 хвилини – 5 гривень, а за три – 10.

За два сезони шоу рідко кому вдалось виграти 50 тисяч – найбільший приз.

У кінці січня в Києві відбудеться буде кастинг «Розсміши коміка».