Станція швидкої допомоги у Полтаві отримала два нові автомобілі

Новини
Надія Труш17 січня 2012 о 13:291448 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Станція швидкої допомоги у Полтаві отримала два нові автомобілі
Фото. Сьогодні, 17 січня, у Полтаві станція швидкої допомоги отримала два нових автомобілі, укомплектованих обладнанням найвищого класу.


Урочисте вручення відбулося на території станції швидкої допомоги. Ключі від нових автомобілей водіям швидкої вручали міський голова Олександр Мамай та директор заводу «Лтава» Сергій Змієвець. Саме завод «Лтава» й виступив спонсором придбання нових автомобілів для станції швидкої допомоги.



Нові автомобілі укомплектовані реанімаційним обладнанням найвищого класу

Олександр Мамай у своїй промові пообіцяв, що незабаром станція швидкої поповниться ще новим транспортним обладнанням.

– Номер телефону швидкої допомоги дуже потрібний, але краще, якщо звертатися за ним рідко, – сказав Олександр Федорович. Міський голова подякував працівникам швидкої за їх роботу, та побажав усім присутнім добробуту й здоров’я.

Автомобілі укомплектовані реанімаційним обладнанням найвищого класу (клас С). Вартість кожного авто – 310 тисяч гривень.

Разом з директором заводу «Лтава» Олександр Мамай перерізав червону стрічку та порекомендував водіям спробувати завести автомобілі, щоб перевірити їх.

Олександру Мамаю подарували автомобіль

Керівництво станції швидкої допомоги у свою чергу подарувало Олександру Мамаю та Сергію Змієвцю також транспорт. Щоправда, іграшковий: міському голові – автомобіль швидкої допомоги, представнику заводу «Лтава» – вертоліт.

У комплекті обладнання нових автомобілів є:

– медобладнання для проведення на високому рівні серцево-легеневої реанімації;

– дефібрилятор;

– ЕКГ-апарат з функцією дистанційної передачі;

– реанімаційний монітор для нагляду за хворим під час транспортування;

– апарат штучної вентиляції легень;

– шприцевий дозатор;

– пульсоксиметр;

– кисневі балони;

– шини для іммобілізації.

Довідково: автопарк станції швидкої допомоги нараховує 30 санітарних автомобілів, але частина з них потребує заміни.

З історії: Невідкладна медична допомага почала надаватися у Полтаві з 1923 року (Звіт VII губернського з’їзду Рад Полтавщини). Два лікарі по черзі працювали при аптеці на вулиці Шевченка, 34 та були забезпечені кінним виїздом. Перший автомобіль швидка отримала у 1929 році, а з 1931 року почала працювати цілодобово.

До речі, ці автомобілі завод "Лтава" подарував місту за те, що міська влада дозволила заводу викупити землю, на якій він стоїть. Тільки за таких умов  інвестор з Бразилії інвестує в завод кошти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter