Після публікації у «Коло» мер Полтави отримав подання з прокуратури

Новини
Таня Цирульник8 лютого 2012 о 10:131508 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Після публікації у «Коло» мер Полтави отримав подання з прокуратури
Наразі у Полтаві триває прокурорська перевірка державних установ міста на їх доступність для інвалідів-візочників.
Приводом до цього, за словами працівників прокуратури, стала публікація у «Коло».

Інвалідам-візочникам державні установи малодоступні - підтверджено прокуратурою. Фото Тетяни ЦирульникІнвалідам-візочникам державні установи малодоступні - підтверджено прокуратурою. Фото Тетяни Цирульник

– Ми постійно тримаємо це питання на контролі, перевіряємо, виносимо приписи, протести. Зокрема, одне подання внесено на ім’я міського голови та начальника інспекції ДАБК Полтави. Вони наразі знаходяться на розгляді, їх термін ще не сплив. Стоїть питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб. Встановлення пандусів у організаціях, які ми перевірили ускладнюють погодні умови.

Майже усі прокуратури міста, крім обласної, не мають пандусів. Тому журналіст запитала, чи виписала прокуратура припис собі за порушення вимог доступності.

–  Прокуратура – бюджетна організація і витрачати кошти можемо лише у межах видатків, які ідуть нам з Києва, – зазначив Андрій Миронов, прокурор області. – Але зауваження приймаємо, будемо налагоджувати роботу.

Також працівники прокуратури зазначили, що приміщення, у яких розміщуються їхні установи, орендовані, тож робити якісь удосконалення у них вони не мають права.

Перевірка триває і досі. Перелік об’єктів, за словами службовців, значний. Про її результати «Коло» пообіцяли проінформувати.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter