У Полтаві відбувся чемпіонат з пауерліфтингу, де встановили рекорди

Спорт
Ніна Король13 лютого 2012 о 12:351299 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбувся чемпіонат з пауерліфтингу, де встановили рекорди
На вихідних у Полтаві проходив відкритий чемпіонат Полтавської області з пауерліфтингу, де спортсмени змагались у дисципліні жим лежачи.


Жим лежачи – одна із трьох дисциплін у пауерліфтингу, фото надане Максимом ІваньковимЖим лежачи – одна із трьох дисциплін у пауерліфтингу, фото надане Максимом Іваньковим

Турнір відбувався на базі Полтавської державної аграрної академії. Участь в ньому взяли близько 40 пауерліфтерів із Полтави, Кременчука, Комсомольська, Котелевського району, Лохвицького та Полтавського (Розсошенці).

Про це розповіла Юлія Гордієнко, генеральний секретар Федерації пауерліфтингу у Полтавській області.

Участь брали як чоловіки, так і жінки, також юні вихованці ДЮСШ.

У загальному заліку найсильнішою виявилась команда Полтави, до речі, це вже традиційно за останні роки. Серед ДЮСШ перемогу здобула спортшкола «Колос» (Полтава).

Чемпіонат був відбірковим, тобто ті, хто здобув золото, потрапили до збірної України.

Серед жінок та дівчат чемпіонками стали Наталя Куліненко (Полтава, ФСТ «Україна»), Марта Добрякова (аграрна академія) та Таміла Кропивка (педуніверситет).

Чоловіки-чемпіони у своїх вагових категоріях:

Іван Кантов (аграрна академія), Руслан Скребець (техуніверситет), Олексій Оніщенко (Комсомосльськ),  Андрій Федорненко (Кременчук), Іраклі Мдівнішвілі (педуніверситет), Богдан Костюк (Котельва), Віталій Бурнат (Комсомольськ), Ігор Кулініченко (техуніверситет), Віталій Островський  (Кременчук).

Під час виступів три спортсмени встановили рекорди Полтавської області: Іван Кантов (категорія до 53 кг) – 95 кг; Андрій Федорненко (категорія до 74 кг) – 192,5 кг. В категорії юніори (до 74 кг) рекорд показав Дмитро Маріїч  – 150,5 кг.

23 – 26 лютого у Маріуполі відбудеться Чемпіонат України з пауерлфітингу. За медалі  у складі збірної області боротимуться Наталя Куліненко, Тамара Стенкова, Максим Шостак, Віта Абдуліна, Михайло Буланий, Іраклі Мдівнішвілі, В. Карпов, – про це повідомив Максим Іваньков, заслужений тренер України, чиї спортсмени також візьмуть участь в Чемпіонаті України.