У Полтаві уже дев’ять років не хворіють на сказ

Новини
Надія Труш28 лютого 2012 о 17:37922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві уже дев’ять років не хворіють на сказ
Останній випадок захворювання на сказ у Полтаві був зареєстрований 9 років тому.


фото nter.net.uaфото nter.net.ua

Найбільше полтавці скаржаться на напади лисиць, кажанів, куниць, єнотів, гризунів та їжаків.Але сказу у місті немає 9 років.

– Останній випадок захворювання людини на сказ в області зареєстрований у 2003 році, – розповіла Тетяна Крупільна, лікар-епідеміолог Полтавської санітарно-епідеміологічної станції. – Загалом, за останні 10 років більш ніж 2,5 тисяч мешканців області постраждали від нападів хворих на сказ тварин, але вчасно отримали щеплення проти сказу.

За статистикою, у минулому році в Полтаві через напади тварин було госпіталізовано 446 людей. Усього ж в області зі скаргами на укуси тварин зверталося 2808 осіб, серед них – 624 дітей. В цьому ж році скарг на укуси не було.

10 років тому полтавці страждали через укуси котів та собак

– Найбільше постраждалих через укуси домашніх тварин, котів та собак, був у 1999 році, тоді постраждало 1900 людей, – каже лікар-епідеміолог.

Довідка «Кола»

Сказ – це гостре інфекційне захворюваня, проявляється ураженням центральної нервової системи людини. Сказ зараховують до особливо небезпечних хвороб.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter