Європейці інвестували в Полтавщину cотні мільйонів доларів

Новини
28 лютого 2012 о 16:08859 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
З кожним роком країни ЄС вкладають все більше грошей в Полтавську область (фото byzledy.ru)21 країна Європейського Союзу вклала гроші в економіку Полтавського регіону.


В 2011 році з країн ЄС у Полтавську область надійшло майже 60 мільйонів доларів.  Всього за весь час інвестування (з 1995 року) в область вкладено майже 236 мільйонів доларів, що становить 33,7% від загального обсягу іноземного капіталу в області.

– Є ряд країн, які можна вважати основними країнами-інвесторами,  – розповіла Валентина Скляр, завідуюча  сектору статистики зовнішньоекономічної діяльності Головного управління статистики у Полтавській області. – Перше місце займає Кіпр (104,8 млн), далі йдуть Велика Британія та Нідерланди (67,4 та 56,1 млн дол.). Загалом, на ці три країни припадає 96,9% загального обсягу прямих інвестицій вкладених в область.

Інвестори з Кіпру переважно вкладають кошти в підприємства промисловості, підприємства, що здійснюють операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг, надання послуг підприємцям, фінансові установи, підприємства торгівлі, з ремонту автомоболів, побутових виробів та предметів особистого вжитку.

Британські інвестори на Полтавщині теж інвестують торгівлю, ремонти машин, побутового обладання та предметів вжитку.

А інвестори з Нідерландів більш інвестують підприємства промисловості.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter