У Полтаві Міністр юстиції Лавринович зізнався, що програє несправжнім юристам

Новини
Таня Цирульник30 березня 2012 о 17:09815 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Міністр юстиції Лавринович зізнався, що програє несправжнім юристам
30 березня у Полтаві з робочим візитом перебував Олександр Лавринович, Міністр юстиції України.






Олександр Лавринович спілкується з пресою. Фото Тетяни ЦирульникОлександр Лавринович спілкується з пресою. Фото Тетяни Цирульник







За його головування у облдержадміністрації пройшло засідання координаційно-методичної ради з питань правової юстиції. Говорили про проблеми безробітної «армії юристів» та працевлаштування взагалі.

Українських юристів вистачить не тільки на нашу країну, а й на усю Європу й навіть частину Азії.

– Сьогодні кількість людей, які мають ці дипломи у кілька разів більша за потребу. При цьому в Україні величезний дефіцит юристів: і на держслужбі, і у приватному секторі. Навіть є якась пропорційна залежність – чим більше видають дипломів, тим більше вакансій для юристів, – повідомив журналістам під час прес-конференції Олександр Лавринович. – От уявіть собі фахівця з машинобудування, який закінчив інститут культури. Це важко. Разом з тим, юристів сьогодні готують в інституті культури і ще у багатьох вузах. Фактично людина платить гроші і просто купує документ. Диплом то справжній, а от юрист виходить «підроблений».

За словами міністра, з цією ситуацією він намагався боротися, але потерпів поразку. Також він зазначив, що проблема «підробних спеціалістів» є не тільки у юридичній сфері.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter