У Києві судитимуть полтавського суддю

Ситуація
19 квітня 2012 о 17:221280 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Суддя на лаві підсудних (фото cripo.com.ua)Прокуратура міста Києва скерувала до суду кримінальну справу стосовно судді Октябрського районного суду Полтави. 




Посадовцю інкримінують підробку документів. Суддю звинувачують у справі трирічної давнини – що він  підробив ухвалу та виконавчий лист.

– В посібництві обвинувачують також секретаря, яка особисто склала і підписала протокол «уявного» засідання, а також поставила свій підпис під підробленим суддею виконавчим листом, – відповіли журналісту в прес-службі столичної прокуратури.

До речі, за останні кілька місяців посадовці та правоохоронці Полтави вже піддавали сумніву "честь мундиру". Так, наприклад, керівника одного з підприємств звинувачують у невиплаті зарплат робітникам. Також кримінальну справу порушили проти полтавського дільничного за те, що "вигороджував" наркомана.

Обвинуваченому ж судді закидають «Службове підроблення» статтю 366 частину 2 Кримінального Кодексу України – згідно неї особа карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 – 12750 грн).

Також полтавському судді загрожує стаття 364 частина 2 – «Зловживання владою та службовим становищем» - а згідно неї особа карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 – 17000 грн).

Секретаря ж судитимуть за статтями 27 частина 5 «Види співучасників», та 367 частина 2 «Службова недбалість». Згідно останньої особа карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Журналісти «Кола» направили інформаційний запит у Київську прокуратуру, щоб детальніше дізнатися про цю справу, тому подробиці читайте на нашому сайті вже скоро.

Читайте також: Полтавець вкрав ікону щоб купити наркотики

Полтавський злочинець від правохоронців ховався у курнику

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter