Полтавці готові безкоштовно прийняти вдома фанів Євро-2012 через сором за країну

Новини
9 червня 2012 о 12:231282 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото yanacharter.comМешканці міста готові задарма поселити у себе в квартирі іноземних гостей-туристів під час футбольного чемпіонату, аби поліпшити імідж України у світі.


У мережі Інтернет на спеціальному сайті українці масово реєструються та безкоштовно пропонують свої помешкання для гостей з закордону на час чемпіонату Євро-2012 в Україні. Крім житла, як прояв гостинності, люди готові організувати іноземцям супровід містом та допомогу з перекладом чи транспортом.

Серед понад 300 оголошень, більшість з яких стосуються міст Києва, Харкова, Донецька, Львова, є 4 пропозиції від полтавського краю. Закордонних туристів приймуть у себе 2 полтавки, 1 житель Гребінки та Кременчука. «Коло» поговорило з 45-річною полтавкою Аллою, яка хоче розмістити вдома іноземців.

-Про цей сайт я випадково дізналася учора від друзів. Розумію, що ми не в Харкові і Києві, однак все одно у центрі України знаходимось. Можу розмістити до чотирьох вболівальників на час Євро-2012. Я та сім'я живемо у скромній 3-х кімнатній квартирі п'ятиповерхівки, готові віддати одну кімнату гостям. Також могла б допомогти транспортом дістатися, наприклад, Харкова чи Києва, - розповідає жінка.

Також Алла говорить, що англійську мову знає не надто добре. Реєструватись на сайті їй допомогла подруга. Однак жінка впевнена: це не є великою проблемою.

- Ми теж їздимо за кордон, і нас там люди ж якось розуміють. Я спілкуюсь на рівні шкільної програми, щось здогадатись можу. А ще є Інтернет, словники та перекладачі, - говорить вона.

Полтавка зізнається: рішення про реєстрацію на цьому сайті їй далося не так і просто.

- Мені всі мої друзі та знайомі, коли дізнаються, говорять: «Ти що, з глузду з’їхала? Навіщо це тобі потрібно?» Підтримали діти, навіть можуть поїхати на якийсь час до родичів, щоб звільнити більше місця. Чоловік, скажу так, не надто проти, довелось погодитись. Звісно, є певні сумніви та побоювання, адже це зовсім незнайомі люди, будь-що може статись. Однак європейських шахраїв я боюсь менше за українських, - жартує Алла.

Чому все ж таки зважилась на такий вчинок, Алла відповідає наступне:

-  Ви знаєте, мені настільки соромно за нашу країну… Коли показують по телебаченню про ціни на готелі в Україні, жахливі дороги та і взагалі стан підготовки країни до Євро-2012 і приїзду вболівальників, у мене виникають певні асоціації. Ніби до мене мають ось-ось прийти додому гості, а в мене в хаті повний безлад, тому доведеться червоніти від сорому. Це єдине, чим я можу хоч якось допомогти державі та згладити враження про нас.Тим паче, я маю досвід соціальної роботи і можу працювати з будь-якою категорією людей.

Поки що до жінки ніхто з іноземців не звертався. Однак вона майже впевнена, що туристи в Полтаву таки приїдуть.

-  Заходив на мою сторінку португалець, відмітив, що подобається повідомлення. Можливо, ще хтось зацікавиться, адже турнір триватиме ще місяць. Навіть якщо іноземці й не приїдуть, я знатиму, що зробила все від мене залежне, - додає Алла.

Ще одна полтавка, яка теж пропонує свої послуги іноземним фанам, поки що також не має від них заявок.

- На даний момент до мене ніхто не телефонував. Знаєте, дуже дивно. Я так думаю, що цей сайт не надто відомий іноземцям, - коментує вона.

Раніше «Коло» повідомляло, що іноземці на час Євро-2012 в Полтаву таки приїдуть – замовлення на бронювання номерів мають міські готелі. Шанс зіграти за національну збірну має футболіст полтавської «Ворскли» Євген Селін. Офіційних фан-зон для вболівальників у місті не буде, однак працюватиме «Спортивне містечко, яке відкрили учора.

До теми:

Хто, де і коли гратиме на Євро-2012

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter