У Полтаві відмінили комунальний «Екскурсійний автобус»

Дозвілля
20 червня 2012 о 12:031892 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото www.rada-poltava.gov.uaУ Полтаві комунальний «Екскурсійний автобус» більше не возить містом туристів.


Про причину скасування його роботи розповіли у відділі туризму та культурної спадщини Полтавського міськвиконкому.

- На послуги «Екскурсійного автобуса» немає попиту серед полтавців та гостей міста. Тому цього року від нього відмовились, бо працював збитково. Маршрут руху «Екскурсійного автобуса» розробили спеціально до 300-річчя Полтавської битви у 2009 році, тоді був пік його популярності серед користувачів. Уже в 2010 році число туристів, які б замовляли екскурсію Полтавою, стало значно меншим. А 2011-го показник взагалі різко впав, - коментує Віталій Павлов, начальник відділу туризму та культурної спадщини.

Квиток на проїзд в «Екскурсійному автобусі» минулого року коштував 35 гривень. У ціну була закладена вартість поїздки, показ Іванової гори, полтавського форштадту, ансамблю полтавської Круглої площі, Поля Полтавської битви, Хрестовоздвиженвського монастиря та послуги екскурсовода. Тривала екскурсія 4 години. Записували на поїздку співробітники комунальних музеїв, які 3 рази на тиждень у будні чергували у центрі міста поблизу кінотеатру ім. І. П. Котляревського. У поїздки туристи відправлялись у суботу або неділю з 12 до 16 години, переважно у літній час. Чому ж роботу «Екскурсійного автобуса» не відновили хоча б на час проведення в Україні Євро-2012, адже зараз велика кількість закордонних футбольних фанів відвідує Полтаву? Віталій Павлович пояснив наступне.

- «Екскурсійний автобус» був розрахований на 20 місць. А якщо до Полтави і приїздять іноземні туристи під час Євро-2012, то самостійно по 2-3 чоловіки. Якщо гості подорожують групами, то екскурсійні послуги їм надають туристичні фірми, які працюють у Полтаві. Один приватний підприємець у Полтаві хоче возити туристів на екскурсії містом власним «Екскурсійним автобусом», який працюватиме за схожою схемою з колишнім комунальним. При чому цей автобус буде розрахований на 50 осіб. Але я сумніваюсь в успішності такого проекту, - розповів Віталій Павлов, начальник відділу туризму та культурної спадщини.

До теми:

Євро-2012: Хто і коли гратиме в чвертьфіналі

У Полтаві фани з Німеччини оцінили українські потяги та роботу міліціонерів