У Полтаві відбувся екофестиваль «Лель» (фото)

Новини
25 червня 2012 о 09:511451 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбувся екофестиваль «Лель» (фото)
У Полтаві визначили поціновувачів екології та шанувальників української культури.З 22 по 25 червня у Полтавській аграрній академії проходив фінал ІІІ Всеукраїнського конкурсу.


У неділю, 24 червня, відбувся гала-концерт та церемонія нагородження переможців. Кращих учасників визначали у 7 номінаціях: «Народна пісня», «Авторська пісня», «Поезія», «Рок», «Весільний рушник», «Вироби майстрів народної творчості», «Естрадна пісня».

Паралельно під час гала-концерту тривав «Ярмарок майстрів», де народні умільці демонстрували свої витвори, представлені на розгляд журі. Автори показували картини з круп, вишиті бісером, ляльки-мотанки, писанки, скляні вироби. Майстриня Ніна Боканова з Полтави підготувала на конкурс три роботи – ляльки-мотанки.

-  Участь у таких святах цінна не призами, а спілкуванням з цікавими особами. По-перше, фестиваль популяризує українську культуру. Люди дуже часто не знають елементарних речей. А найбільша нагорода для мене – задоволення від мого хоббі, - пояснює жінка.



З регіонального фестивалю, що два роки поспіль проводився у селі Крива Руда Семенівського району, «Лель» переріс у Всеукраїнський. Цього року людей, які проходили усі етапи відбору, назбиралося понад тисяча. Приїхали вони з Києва, Херсона, Тернополя, усіх куточків Полтавської області.

- Фестиваль є абсолютно безкоштовним для учасників, адже він існує на спонсорські кошти. Головна його ідея – збереження для наших дітей екологічно чистої землі, нашої культури, мови, творчості, - розповів фермер Володимир Ярошенко, якому належить ідея проведення «Леля».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter