Полтавці бояться непроханих соцпрацівників: подробиці

Новини
20 липня 2012 о 13:561616 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці бояться непроханих соцпрацівників: подробиці
Оселі полтавців почали навідувати  дільничні соцпрацівники.
Свою роботу вони здійснюють згідно соціальних ініціатив Президента. У такий спосіб фахівці із соціальної роботи хочуть допомогти людям до, а не після виникнення соціальної  проблеми.





Фото з сайту dv-gazeta.infoФото з сайту dv-gazeta.info







Нагадуємо, що у жителів обласного центру викликали підозру соцпрацівники, які без попереджень приходять до їхніх осель і запитують про соціальні потреби. Полтавці переймаються, чи це не шахраї до них навідуються. Хто ж це такі і яка мета їх відвідувань, розповіли у Полтавському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

- До людей приходять фахівці із соціальної роботи. Одним із головних їхніх завдань – виявити кризові сім’ї, а, перш за все, кризові сім’ї з дітьми. Тобто працювати на випередження кризових ситуацій, - розповіла Ольга Буднікова,  директор центру. -  Такою соціальною політикою наші фахівці почали займатись з 2 липня, згідно соціальних ініціатив Президента.

Як розповіла Ольга Буднікова, за кожним їхнім фахівцем закріплена ділянка, це близько 3 тисяч населення. Соцпрацівник повинен познайомитись з кожною полтавською родиною, дізнатись про їхні проблеми.

- Потім ми допомагатимемо людям їх вирішити,  - продовжує Ольга Леонідівна. - Це може бути дуже різнобічна комплексна допомога: психологічна, юридична підтримка, сприяння в одержанні всіх державних гарантій та дотацій. Адже нині  дуже багато нововведень стосовно підтримки тих чи тих пільгових категорій населення. Тож наше завдання і роз’яснити, і направити, і сприяти в отриманні всіх соціальних гарантій, які зараз виплачуються людям.

Посвідчення, яке мають показувати фахівці із соціальної роботи Посвідчення, яке мають показувати фахівці із соціальної роботи

Аби жителям міста бути впевненими, що до них приходять не аферисти, а фахівці із соціальної роботи, працівники представляються і показують посвідчення. А вже потім починають розмову.

Інший бік посвідченняІнший бік посвідчення

- До нас також надходять дзвінки від полтавців, які цікавляться, навіщо приходять соцпрацівники, - говорить директор центру. – Тож ми їм теж даємо роз’яснення. Нині у нашому штаті 131 фахівець із соціальної роботи. До речі,  у всьому світі така робота дільничних соціальних працівників діє вже давно, в Україні ж її тільки почали впроваджувати.

До теми - Самотнім допоможуть соцпрацівники, Червоний Хрест та листоноша