Щоб дізнатися, якою буде осінь, спостерігай сьогодні за погодою

Новини
30 липня 2012 о 09:251367 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Щоб дізнатися, якою буде осінь, спостерігай сьогодні за погодою
За церковним календарем 30 липня вшановують великомученицю Марину (Маргариту), преподобного Іринарха Соловецького, преподобного Лазаря Галісійського, преподобного Леоніда, Святогірську ікону Божої Матері.

Фото з сайту vestnik.in.uaФото з сайту vestnik.in.ua

Починали замислюватися про осінь. Невипадково в ці дні спостерігали за погодою: за народною прикметою, осінь буде такою, як 2 останні дні липня і перший день серпня – останнього літнього місяця. Кінець липня – час грозових відблисків, дивитися на які, за народними повір’ями, не можна. Казали: «Суха блискавка пече хліб у розквіті, наводить іржу на траву». Існувала також легенда про те, що колись жила-була морська царівна Марина, але не сподобалося їй жити в палатах свого батька – Морського царя – і втекла вона на землю. І ось щороку в день народження Марини згадує цар морів про втікачку, страшно гнівається, і тому видно вогненні стріли, якими пронизує він небо.

Іменинники 30 липня:

Марина, Магдалина, Леонід, Маргарита.

Читайте також: Погода в Полтаві 30 липня