У Полтаві вирішуватимуть долю збиткового комунального підприємства

Новини
Надія Труш1 серпня 2012 о 13:581402 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вирішуватимуть долю збиткового комунального підприємства
У Полтаві вирішуватимуть, чи закривати обласне комунальне підприємство «Кіновідеопрокат».


фото з сайту kinokritik.comфото з сайту kinokritik.com

Кілька років тому полтавське ОКП «Кіновідеопрокат» уже хотіли закрити, бо підприємство назвали збитковим. Як вихід із ситуації, чиновники планували приєднати  його до обласної філармонії.

Планували навіть створити ретро-кінотеатр.

- Так, були такі розмови, але нічого із запланованого зроблено не було, – резюмує Микола Січкар, директор ОКП «Кіновідеопрокат». - Іноді ми співпрацюємо із полтавськими кінотеатрами, надаємо їм старі фільми до якогось свята чи ювілею. Наприклад, фільм "В бой идут одни старики".

Завтра, 2 серпня, у обласній державній адміністрації знову обговорюватимуть проблемне питання функціонування ОКП «Кіновідеопрокат». Робочу нараду проведе Валерій Пархоменко, заступник голови- керівник апарату полтавської облдержадміністрації.

Довідка "Кола": ОПК "Кіновідеопрокат" займається демонстацією різних художніх, історичних, національних фільмів. Комунальне підприємство надає фільми також у прокат.

Однак у приймальні Пархоменка не розголошують питань, які будуть обговорюватися на нараді.

- Це буде робоча закрита нарада, - повідомили у приймальні Валерія Пархоменка. – Єдине, що можна сказати, то це те, що надто проблемних питань щодо «Кіновідеопрокату» немає.

Та директор комунального підприємства Микола Січкар говорить: проблеми все ж таки є.

- У нашому підприємстві приблизно 170 тисяч гривень заборгованості по заробітній платі та комунальним послугам, - повідомив Микола Січкар. – Зараз ми знаходимося у «підвішеному стані», треба вирішувати, як діятиме підприємство далі: чи закривати його, чи відроджувати. Адже проблема з відсутністю фінансування залишається невирішеною.

Нині у «Кіновідеопрокаті» ситуація дійсно критична, за словами директора: старе обладнання навіть не підлягає ремонту.

- Однак власними силами намагаємося «викрутитися», наприклад, їздимо у обласні дитячі табори відпочинку. Показуємо різні фільми там, - говорить Микола Васильович. – В цьому сезоні уже провели 16 сеансів.

Фоторепортаж про те, в якому стані полтавське ОКП «Кіновідеопрокат», скільки і яких старих фільмів зберігається в архіві «будинку кіно» - шукайте на нашому сайті пізніше.

Нагадаємо, у Полтаві заснували обласний кінофестиваль «Полтава Док». Полтавцям демонструють документальні стрічки тривалістю до 15 хвилин. Фестиваль доволі відомий у обласному центрі. Його заснував Олександр Калашник, який представляв свої роботи на міжнародних фестивалях в Естонії, Швеції.

Також читайте:

Як у Полтаві святкуватимуть 75-ту річницю області

Куди сходити на День незалежності у Полтаві — афіша

Полтавців запрошують на Всеукраїнський «з'їзд» Мамаїв

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter