Полтавців закликають стати авторами Вікіпедії

Дозвілля
Надія Труш22 серпня 2012 о 13:54844 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців закликають стати авторами Вікіпедії
Кожен бажаючий полтавець до 17 вересня може стати автором української Вікіпедії.


фото 3dnews.ruфото 3dnews.ru
Українські "вікіпедисти" закликають полтавців долучитися до редагування статей у Вікіпедії та написання нових про діючі та зниклі села.

Захід буде проведено у рамках Місяця українського села, з нагоди Дня незалежності України. Стати автором української Вікіпедії можуть не лише історики та краєзнавці, а й всі небайдужі, хто цікавиться історією свого краю.

Щоб стати автором, треба зареєструватися та включити себе до списку учасників місячника. Крім того, можна буде завантажувати й власні фотографії сіл до спеціального ВікіСховища, повідомляється на офіційному сайті громадської організації «Вікімедіа Україна».

Статистика: в Україні нараховується 28 450 сіл, однак є й такі, про існування яких нічого невідомо.

Довідка «Кола»: українська Вікіпедія займає 14-те місце за кількістю статей серед 284 мовних розділів цієї он-лайн-енциклопедії, в ній налічується більше 396 тисяч статей. Кількість зареєстрованих користувачів, які протягом останнього місяця зробили щонайменше одне редагування складає трохи більше 1800. Вікіпедія - волонтерський проект і долучитись до її редагування може кожен, хто має доступ до інтернету.

До теми:

Полтавський тиждень книги - організатори тримають інтригу

У Полтаві презентували книги про те, як жили полтавці з століття тому

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter