Полтавці в костюмах та вечірніх сукнях їздили по місту на велосипедах (фото)

Новини
Валентина Зайченко24 вересня 2012 о 13:071795 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці в костюмах та вечірніх сукнях їздили по місту на велосипедах (фото)
У Полтаві пройшов Велопарад без кордонів-2012.


22 вересня, у День Без Автомобілів, у рамках відзначення Європейського тижня мобільності велосипедисти Полтави організували проїзд вулицями міста в дещо незвичному одязі.

Полтавці звикли бачити велосипедистів вдягненими в яскраву, облягаючу велоформу, в шоломах, спеціальних рукавичках, спортивних окулярах, специфічному взутті. На цей же раз хлопці і дівчата на велосипедах були вбрані в ділові костюми, яскраві сукні, вишиванки…

Ідея цього дійства проста – продемонструвати, що велосипед це не тільки спорт. Велосипед насамперед був винайдений, як засіб пересування. І основна його функція – транспортна. Тим більше, якщо говорити про сучасні міста з їх транспортними і екологічними проблемами. І для того, щоб їздити на велосипеді не потрібно мати якихось там унікальних речей, засобів і аксесуарів. Достатньо двох речей – власне велосипеда і бажання ним користуватися.



Саме це і демонстрували власним прикладом учасники Велопараду, яких  зібралося в цьому році більше 50-ти. А ще те, що велосипед не заважає стильно вдягатися і самовиражатися.

Нажаль, примхи погоди дещо перешкодили повноцінному проведенню заходу. Однак найвідданіші прихильники свого двоколісного безмоторного все таки дісталися кінцевого пункту призначення – рок-н-рол кафе, де їх чекав сюрприз від власників закладу – 10% знижки на замовлення.

Автор: Катерина Григоренко, велоактивістка, ініціаторка проведення Велопараду Без Кордонів 2012 у Полтаві

Також в Полтаві в рамках Європейського тижня мобільності провели експеримент, який транспорт краще.

Читайте також: Олександр Іваніна. Купіть велосипед – станьте мобільними без шкоди навколишньому середовищу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter