Під Полтавою врятували собаку, який три доби не давав людям спати

Неймовірне про тварин
Ніна Король28 вересня 2012 о 14:522097 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою врятували собаку, який три доби не давав людям спати
Сьгодні «Коло» та полтавські міліціонери врятували собаку з пастки під Полтавою.




Тварина третю добу вила в селі Бречківка Полтавського району. Собака потрапив до ями в недобудові й не міг вибратись самотужки.

Про це розповіли мешканці Бречківки, котрі звернулись у газету «Коло», бо не знали, де і в кого їм шукати допомоги.

Оскільки передавали інформацію не самі мешканці, а їхні родичі, то вийшла плутанина: журналісти спочатку думали, що тварина потрапила у свіжозалитий цементний розчин і не може вибратись із нього. Виявилось, що у яму, але вона надто глибока, аби з неї міг вистрибнути пес.



Місцеві, котрі живуть у цій мало заселеній частині села, намагались самі витягти собаку, навіть петлю сконструювали, якою можна допомогти вирватись тварині.

Та марно:  пес наляканий, забивався у куток, а коли його діставали – кусався і тікав знову у схованку. Можливо, тварина при падінні ще й травмувалась, тому так поводилась.

– Я вже оголошення писала, може господарі б знайшлися й витягли б собаку, адже тварина б пішла до них у руки, – каже Євегнія Миколаївна, місцева жителька. – Але поки що ніхто не відгукнувся на оголошення.

Журналісти підключили усі служби, які б могли допомогти врятувати пса. Саме в цей день, сьогодні, у кінологів проводились показові виступи. Двом кінологам довелося провести не показові виступи перед молодими колегами, а операцію з порятунку собаки. Обласна міліція відгукнулась на прохання журналістів: кінологи з журналістами поїхали визволяти тварину.

Собака заховався, не виходив із діри, та за кілька хвилин його вдалося виволікти на поверхню. При цьому дійсно пес кидався на кінолога та інших присутніх, захищався від людей. Потім радий, що визволився з петлі, дременув городами в село.

Хоча, як говорить Сергій Сістряк, молодший інспектор-кінолог, старший сержант міліції, видно, що собака хазяйський, не худий. Щоправда і три дні поспіль, відколи пес у ямі,  місцеві підгодовували тварину.

Рятували собаку із недобудованого погреба Сергій Сістряк та Андрій Бондаренко, сержант міліції.

До речі, кілька років тому у День рятівника в Полтаві пожежники врятували козу. Також минулого року врятували кота, що 5 днів кричав на верхівці дерева.

Читайте також: Полтавські рятувальники серед інших тварин найчастіше визволяють котів