У полтавському профтехучилищі почали викладати жестову мову

Освіта
1 жовтня 2012 о 13:101919 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У полтавському профтехучилищі почали викладати жестову мову
У  ПТУ №23 Полтави з початку навчального року викладають мову жестів.
До цього учні училища предметно не вивчали жестової мови, яка для них є рідною.



Наталія Московець перекладає інформацію слабочуючим учням. Фотоархів ПТУ №23 ПолтавиНаталія Московець перекладає інформацію слабочуючим учням. Фотоархів ПТУ №23 Полтави





Нещодавно викладачі профтехучилища на ІІІ-й Національній виставці-презентації представили інноваційний проект “Інтегроване навчання учнів з вадами слуху” в номінації «Інклюзивна освіта». Проект визнала авторитетна комісія, до складу якої зокрема входили працівники Міністерства освіти  і Національної академії педагогічних наук. Завдяки цьому до програми навчання слабочуючих учнів ПТУ №23  внесли такий предмет, як жестова мова.

- Тепер у нашому закладі є такий предмет як жестова мова, - розповіла Наталія Московець, перекладач жестової мови та соціальний працівник. – Я маю змогу  слабочуючим дітям викладати жестову мову по дві години на день, що полегшує їм навчання. Адже жестову мову потрібно порівнювати з іноземною. Ми знаємо іноземну на побутовому рівні, але ж ми не знаємо, наприклад, англійською термінологію конкретної галузі. Так і з жестовою мовою. Слабочуючі діти, які навчаються  в нашому закладі на будівельників, звісно не знають будівельної термінології.

Тож тепер Наталія Олексіївна на уроках  жестової мови зі своїми учнями вивчає наперед  термінологію, яку вони розбиратимуть з викладачем наступного дня на предметі. Для дітей з вадами слуху це полегшило сприйняття нової інформації на уроках.

До теми - Навчитися у Полтаві мові жестів можна, але дорого

Довідка «Кола»: Нині в ПТУ №23 навчається дві групи слабочуючих дітей, які приїхали до Полтави з різних кутків України здобувати фах лицювальника-плиточника чи монтажник гіпсокартонних конструкцій. Термін навчання 2 роки.

Читайте також -  У Полтаві журналіст прожила один день життям людини, що не чує

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter