У Полтаву на марш УПА не змогла приїхати підтримка зі столиці (фото та відео)

Новини
14 жовтня 2012 о 20:132141 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаву на марш УПА не змогла приїхати підтримка зі столиці (фото та відео)
Сьогодні, 14 жовтня, в день Покрови, до 70-річчя УПА Полтавою пройшла колона з відповідною символікою.  
Марш, зі слів організаторів, мав бути більш масштабнішим, але  до Полтави не пропустили підтримку зі столиці. Та, не дивлячись ні на такі події, ні на дощ, марш таки відбувся.

До теми - У Полтаві презентували націоналістичні книги (фото)

Стартували учасники дійства від Білої Альтанки о 17-й, і пересувалась далі по вулиці Жовтневій, до алеї журналістів. Учасники параду, хто в камуфляжі, хто в цивільному, вигукували гасла «Слава  Україні! Героям Слава!», «ОУН-УПА – державне визнання» та співали українські пісні.

Учасники маршу утримувавались від коментарів для журналістів:

- Ми вам нічого не можемо сказати, - говорить учасник маршу. – І я запевняю, що вам тут ніхто нічого не розкаже. Хто організатор теж не розголошуємо. Все, що ми хотіли сказати, написано на нашій сторінці в соцмережі.

Через кілька хвилин таки знайшовся організатор, який розповів про ситуацію з автобусом, який нібито не пропустили до Полтави на підтримку маршу.

- Сьогодні наша влада не пропустила автобус, що їхав нам на підтримку з Києва, - зазначив Станіслав Пєєв. - Його відігнали. Це був 2-поверховий автобус, в якому мало приїхати десь 80 осіб. Тому сьогодні нас і менше на 80 учасників. Наша влада не прямим шляхом не дає нам розгорнутись на всі 100%. Але ми все одно проведемо сьогодні марш.

Організатори також зазначили, що марш є незалежним, не відноситься до якоїсь партії чи організації і до нього запрошували всіх охочих. Основну масу колони склали молоді полтавці, але, зі слів організаторів, присутні були і кілька осіб з Дніпропетровська.



До теми - Що полтавці можуть дізнатись про своїх рідних з розсекречених документів СБУ

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter