"Ворскла" ледь не врятувала безнадійний матч (фото + відео)

Новини
Олег Дубина31 жовтня 2012 о 23:331086 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Ворскла" ледь не врятувала безнадійний матч (фото + відео)
Вадим Сапай проти Едуардо (фото - Олег Дубина)"Ворскла" (Полтава) - "Таврія" (Сімферополь) 2:3 (0:3)
1/8 фіналу Кубка України сезону 2012/13 років.

31 жовтня 2012 року. Полтава. Стадіон «Ворскла» імені Олексія Бутовського. 1500 глядачів. +4°С

Головний арбітр матчу — Віталій Романов (Дніпропетровськ)

Асистенти — Ростислав Пузанський (Львів) та Володимир Висоцький (Запоріжжя)

4-й арбітр — Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Інспектор ФФУ — Володимир П'яних (Донецьк)

"Ворскла": Долганський, Сапай, Матвєєв (Буднік, 46), Вовкодав (Єременко, 74), Селін, Краснопьоров, Чеснаков, Громов, Маркоскі, Кривошеєнко (Чичиков, 85), Безус

"Таврія": Погорілий, Селіо, Едуардо, Романчук, Буссаіді (Калініченко, 33), Гуменюк, Назаренко (Габовда, 90 +2), Любічіч, Свенссон, Гомес, Шиндер (Фещук, 81)

Голи: Безус (60), Буднік (64) - Гуменюк (1), Любичич (28), Назаренко (32)

Попередження: Матвєєв (31), Краснопьоров (73) - Буссаіді (24), Калініченко (34), Гомес (56), Свенссон (84)

Видалення (після фінального свистка): Погорілий (удар суперника в обличчя)

В скандальному матчі сімферопольці ледве утримали переможний рахунок.




В цьому сезоні команди демонструють практично ідентичні результати. І "Ворскла", і "Таврія" провалили старт чемпіонату. Змінилися тренери (у полтавчан з літа навіть двічі), що в принципі і слідувало було чекати зважаючи на не дуже вдалі результати на старті.

"Ворскла" з "Таврією" в жовтні вже грали один з одним. На початку місяця в Сімферополі була зафіксована нульова нічия. Результат повністю відображав дії футболістів на полі. В принципі, за прогнозами та статистикою нічийний рахунок в основний час виглядав більш вірогідним і в даному матчі, хоча сімферопольці не відчували смаку перемоги з 16 вересня. І це результат команди, керівництво якої поставило завдання потрапляння в Лігу Європи за підсумками сезону!



Два дні підряд  у Полтаві йшли сильні дощі, які відчутно вплинули на якість газону стадіону, де мала проходити гра. Дренажна система футбольної споруди дала збій, що стало причиною перетворення трав'яного покриву на водяну губку. Ситуація була настільки серйозною, що навіть постало питання відміни матчу. Лише за годину до запланованого початку гри головний арбітр матчу Віталій Романов таки дав свою згоду на проведення гри.

Вже на старті гостям вдався один з найшвидших голів в історії турніру. На 34-й секунді Олег Гуменюк замкнув навіс Бусаїді справа, і м'яч рикошетом від газону опинився в сітці воріт Долганського.

Полтавці швидко прийшли до тями. Кілька разів непогано пробивав Безус, однак голкіпер гостей Погорілий врятував свою команду.

Доки господарі шукали щілини в обороні сімферопольців, "Таврія" подвоїла рахунок. В ході швидкої контратаки Шиндлер навісив справа на Маріна Любічича, який ударом зльоту відправив м'яч  в кут воріт "зелено-білих".

За чотири хвилини рахунок на табло стадіону став великим. М'яч після удару зі штрафного Назаренка влучив у спину Вовкодаву, який стояв у стінці, та полетів у протилежний від Долганського кут воріт.

"Таврія" повністю контролювала хід гри, а ось у полтавчан попереду нічого не виходило. Кривошеєнко та Сапай з флангів постійно відправляли м'яч до штрафної в надії на те, що хтось з одноклубників зможе загострити момент, проте оборона гостей діяла без збоїв. Ну майже. На 41 хвилині Безус вивів націленою передачею Кривошеєнка на побачення віч-на-віч з Погорілим, але голкіпер зумів нейтралізувати загрозу.

Сергію Свистуну потрібно було щось змінювати в грі, тому після перерви він випустив на поле швидкого Будніка. Потихеньку господарі почали перехоплювати важелі гри, у "зелено-білих" почали з'являтися моменти.  На 53 хвилині Маркоскі хитрим ударом ледве не перекинув воротаря гостей - Погорілий ціною над зусиль переводить м'яч на кутовий. Через декілька хвилин вже Буднік вистрілив дальнім ударом - голкіпер з другої спроби накрив м'яч.

Ну а потім настала 30-хвилинка "Ворскли".  Спочатку у вболівальників на стадіоні та біля екранів телевізорів зажевріла надія після невідпорного удару Романа Безуса метрів з 30-ти - м'яч влетів точно в "дев'ятку".  Вже через чотири хвилини господарі скористалися черговим провалом в обороні сімферопольців. При розіграші кутового ніким не накритий Буднік з близької відстані спокійно розстріляв Погорілого.

В залишені до фінального свистка хвилини "таврійці" були повністю закриті у власній штрафній, однак в обороні гості діяли безпомилково.

Апогеєм матчу стали останні хвилини. В останній атаці Селін порушив правила проти Погорілого.  Голкіпер гостей хвилин з три спокійно лежав на газоні, тим самим затягуючи час. Вже після того, як пролунав фінальний свисток, Громом щось сказав Погорілому, який довго не роздумуючи в'їхав йому точно в щелепу. Результат - пряма червона картка та гарантований "відпочинок " від 3 матчів до цілого сезону. Гравець "Ворскли" прогнозовано побіг виясняти відносини з кривдником у підтрибуному приміщенні. Лише втручання Василя Сачка, Дмитра Єременка  та головного тренера команди допомогло зменшити запал молодого гравця.



В нагнітанні ситуації велику роль зіграв ще й керманич "Таврії" Олег Лужний, який після гри демонстративно відмовився потиснути руку своєму візаві Сергію Свистуну та ще й на додачу відправив  у сторону головного тренера полтавчан лайку.

2:3 - полтавська "Ворскла" припиняє свої виступи у Кубку України.

Олег Лужний (головний тренер "Таврії"):

– Я хотів би звернути увагу на суддів. Як може один і той же суддя проводити три гри поспіль? Мені здається, що з приходом цього італійського спеціаліста (мається на увазі куратор суддівського комітету ФФУ  П'єрлуїджі Колліна - прим. автора) в нас суддівство навпаки вдвічі погіршилось. Як так можна судити?! У другому таймі один свисток у наш бік. Я такого не розумію...

Сергій Свистун (в.о. головного тренера "Ворскли"):

- Я зайшов у роздягальню і сказав хлопцям "спасибі". Це футбол: буває, що команда володіє перевагою, але програє.

- Що сталося з командою в першому таймі?

- Те, що пропустили? Ви бачили, що у нас знову були зміни у захисті. Травма була у Даллку, тому вирішили не ризикувати. Невдача переслідувала нас з перших хвилин. Однак у першому таймі все одно була за нами перевага.

- Олег Лужний скаржився на суддівство ... Як ви прокоментуєте дії арбітрів?

- Ну, я теж можу ... Тему суддів я, взагалі-то, не коментую. Хоча якщо взяти перший м'яч - рука була, рефері хотів свиснути, але не зробив цього чомусь. Третій м'яч - поза грою, бічний запалює ... Селін зупинився - хоча, звичайно, не має права гравець зупинятися до свистка. Але це така справа ...

До речі, останній матч полтавської "Ворскли" в чемпіонаті України завершився нічиєю.

Інші матчі 1/8 фіналу Кубка України:

«Карпати» (Львів) - «Металіст» (Харків) 2:1

«Украгроком» (Головківка) - «Чорноморець» (Одеса) 1:2

«Дніпро» (Дніпропетровськ) - «Іллічівець» (Маріуполь) 2:0

«Говерла» (Ужгород) - «Шахтар» (Донецьк) 1:4

«Нива» (Тернопіль) - «Севастополь» 0:2

«Авангард» (Краматорськ) - «Арсенал» (Київ) 0:1

«Шахтар» (Свердловськ) - «Волинь» (Луцьк) 0:2

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter