Полтавські лікарі радять робити щеплення, щоб потім не витрачати гроші на ліки

Новини
Ольга Матвієнко8 листопада 2012 о 15:22810 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото - dw.deГоловний санітарний лікар Полтави Анатолій Журавльов порадив робити щеплення, щоб не витрачатися на ліки від застуди.


Традиційно із початком сезону підвищеної захворюваності на ГРВІ та грип у Полтаві проводять кампанію щеплення. Головний лікар Полтавської обласної СЕС Анатолій Журавльов на засіданні в облдержадміністрації пояснив, чим вигідно робити щеплення.

– Вартість одієї дози вакцини коштує в аптеці до 80 гривень. А курс лікування, витрати на ліки від застуди чи грипу можуть сягати і 800 гривень, тож краще виділити кошти на щеплення, – зазначив Журавльов.

Як повідомляли журналісти «Кола» раніше, до аптек міста вже завезли необхідну вакцину.

Пройти вакцинацію можна в лікарні за місцем проживання. У кожній із них налагодили роботу кабінетів щеплень. Перед цим, наголосив Журавльов, необхідно проконсультуватися із сімейним лікарем, щоб допоміг підібрати вакцину. В аптеках зараз продають кілька видів: флюарикс, інтанза, інфлувак. Усі три – комбінованого типу і покликані захищати від усіх штамів грипу, які циркулюватимуть в Україні одночасно.

В області цьогоріч очікують три штами вірусу – А/Вікторія/361/2011 та В/Вісконсін/1/2010, які є новими для країни, і сумнозвісний «свинячий грип» А/H1N1/Каліфорнія/2009.

Наостанок Журавльов зазначив, що вакцина захистить організм, але не варто забувати про вітаміни:

– Важливо зміцнювати імунітет і звичайними методами. Не забувайте про такі продукти, як цибуля, часник, буряк, капуста, морква, які містять особливо необхідні вітаміни та речовини для організму в осінньо-зимовий період. Допоможе вберегтися і регулярне провітрювання приміщення.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter