Депутати «освятили» появу в Полтаві нового мікрорайону «Лазурний»

Новини
24 грудня 2012 о 17:453352 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Новий 57 мікрорайон хочуть збудувати у Полтаві за 10-15 років.Фото kolo.poltava.ua.Міська рада дала старт будівництву в місті нового мікрорайону.
Сьогодні депутати затвердили проект детального плану території 57 мікрорайону, більш відомого під назвою «Лазурний». За це рішення одноголосно проголосували 35 обранців, присутніх на позачерговій сесії міської ради.

До речі, 18 травня депутати міської ради вже дозволили появу в Полтаві мікрорайону Левада–2.

57 мікрорайон у Полтаві хочуть збудувати  за 10-15 років. Він має розміститися на площі 101, 43 га неподалік житлового масиву «Половки», у південно-західній частині міста. Територія нового мікрорайону буде обмежуватися: з півночі – вулицею Половка, з півдня – ставками та Пушкарівською балкою, із заходу – Гришкиним лісом, зі сходу – вулицею Лазурною.

Мікрорайон автори проекту забудови умовно розподілили на декілька зон: житлова багатоповерхова зона, зона шкільних та дошкільних закладів, зона торгівельно-офісного центру та спортивно-оздоровчого комплексу з багатоповерховим паркінгом. У новому житловому масиві планують спорудити школу на 990 місць та 3 дошкільні дитячі заклади на 280 місць кожний.

Детальний план території розроблявся ТОВ «Полтавастрой» та проектним інститутом «Полтавагропроект». Уже були проведені громадські слухання проекту освоєння земельної ділянки. Тепер автори плану пропонують змінити цифрове позначення мікрорайону «57» на назву «Лазурний» і виносять це питання на обговорення полтавців.

Читайте також - У Полтаві розпалили вогнище протесту проти заправки на березі річки (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter