У Полтаві 28-мільйонну добудову до міськвиконкому перероблять за 2 мільйони

Новини
28 січня 2013 о 14:001894 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Збудований 2,5 роки тому "хвіст" Полтавського міськвиконкому реконструюють за 2 мільйони. Фото Валентини ПустовітУ Полтаві запланували реконструкцію добудови адміністративного будинку по вулиці Жовтневій,36.
Гроші на це виділяє держава – субвенція 2 мільйони гривень передбачена у бюджеті міста на 2013 рік. У реконструйованому приміщенні міської ради відкриють Центр надання адміністративних послуг.

Полтавський міськвиконком пояснив необхідність 2-мільйонної реконструкції добудови свого адмінприміщення та відкриття там Центру виконанням вимог Закону України «Про адміністративні послуги». Щоправда, перелік ремонтних робіт, які здійснять під час реконструкції, та їх вартість чиновники наразі не розголошують.

-Проведення реконструкції добудови адміністративного будинку по вулиці Жовтневій,36, перелік та обсяги робіт по реконструкції, терміни проведення будуть визначатися відповідною проектно-кошторисною документацією, - повідомила Ольга Борисенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Також не відомо, які саме послуги надаватиме нова установа для жителів міста.

- Згідно зі статтею 5 Закону України «Про надання адміністративних послуг» перелік адміністративних послуг повинен бути визначений окремим Законом України, який до теперішнього часу не прийнятий. Разом з цим, у відповідності до статті 12 цього Закону, структурними підрозділами міськвиконкому проводиться робота по розробці переліку адміністративних послуг, які планується надавати через центр надання адміністративних послуг Полтави, - зазначили у міськвиконкомі.

Читайте також – На ремонт філармонії у Полтаві потрібно 26 мільйонів гривень

Нагадаємо, добудову до міської ради відкрили 24 липня 2009 року за участі тодішнього мера Андрія Матковського. Необхідність реконструкції з добудовою адміністративного будинку на вул. Жовтневій, 36 була визначена рішенням міськвиконкому від 20 лютого 2008 року. Чотириповерхове крило не повністю завершило каре споруди міської ради і вийшло на вул. Фрунзе.

За інформацією сайту Полтавської міської ради, замовником робіт виступало управління капітального будівництва. Як запевняла тоді влада, на будівництво не витрачено жодної копійки з бюджету. Все взяв на себе інвестор – ТОВ «Весо».

Всього на реконструкцію витратили близько 28,3 мільйона гривень. Загальна площа будови – 6,5 тисяч кв. метрів. Згідно з рішенням міськвиконкому, у власність територіальної громади передали 1404,3 кв. метрів, інвестору ТОВ «Весо» відійшла більшість площі – 5107,8 кв. метрів.

З-поза меж міськвиконкому у добудову переїхали управління освіти, управління земельних ресурсів та земельного кадастру, нові кабінети отримало управління сприяння підприємництву (в т.ч. дозвільний офіс), управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У приміщенні оселилися також управління Держкомзему та Держземінспекція у Полтаві, міський реєстраційний офіс. Поки що зміна місцезнаходження цих управлінь у зв’язку із запланованою реконструкцією не планується.

До теми: Ремонт полтавського «Біг-Бену» переноситься на наступний рік

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter