Ціни на бензин в Україні знову полізли вгору

Гроші
18 лютого 2013 о 11:13994 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ціни на бензин в Україні знову полізли вгору
В Україні знову подорожчало пальне.
За останні декілька днів вартість пального на великих брендових АЗС виросла на 10-15 копійок у середньому до 11,10-11,20 гривень за літр найпопулярнішої марки А-95.



Фото з сайту zp.comments.uaФото з сайту zp.comments.ua



Про це свідчать дані моніторингу ринку нафтопродуктів, - пише ТСН.

Експерти вважають, що нинішнє зростання цін викликане плавним, але стабільним подорожчанням нафти, яке почалось у січні: за місяць барель виріс у ціні на $ 6 (зараз ціна $ 118).

Читайте також - Весною полтавські водії їздитимуть за новими правилами

На думку заступника директора НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, нафта в найближчі дні дійде до $ 120 за барель і зупиниться, але на ціні пального в Україні це не повинно позначитись - залишиться максимум 11,20 ще місяць.

Зі свого боку директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн вважає, що формула розрахунку ціни бензину в залежності від ціни на нафту дозволяє підняти вартість нафтопродуктів у роздріб ще на 10-15 копійк.

- У лютому цього не трапиться, адже запаси палива великі, а ось у березні збільшиться попит і якщо втримається висока ціна на нафту, таке подорожчання (до 11,25-11,30 грн/л А-95) цілком можливе, - сказав він.

До теми - В Україні хочуть скасувати податок на продаж б/в машин

В експертно-аналітичній групі Кабміну, яка займається питаннями палива, зазначили, що наразі ціни на звичайний А-95 нижчі за верхню межу коридору, яка на сьогодні складає 11,3 грн/л, тому в уряду немає підстав для того, щоб вимагати їх зниження.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter