Полтава лідирує за кількістю радіоточок

Новини
19 лютого 2013 о 14:411143 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава лідирує за кількістю радіоточок
У Полтаві найбільше абонентів дротового радіо в області. Місто лідирує  за кількістю радіоточок.


фото з сайту rivne1.tvфото з сайту rivne1.tv

На сьогодні  їх нараховують майже 28 тисяч одиниць.

Друге місце посідає Кременчук (понад 7 тисяч). Серед районів найбільше абонентів дротового радіо на Зіньківщині – понад 6 тисяч. Найменше ж слухають його у  Козельщинському районі. Там працює лише  363 радіоточки.

Читайте також: «Укртелеком» відріже дротове радіо через збитковість

Проте мережа дротового радіомовлення з кожним роком продовжує скорочуватися.

- Лише за останній рік в області поменшало радіоточок  майже на 25 тисяч одиниць, - говорить Тетяна Костєва, в. о. заступника директора Полтавської філії ПАТ «Укртелеком» з питань маркетингу та продажу послуг.

До речі, Національне радіо відновило трансляцію в Полтаві

На сьогодні на обліку «Укртелекому» в Полтавської області  знаходиться 98,5 тисяч радіоточок. З них у сільських населених пунктах – майже 23 тисячі.  698 радіоточок не працюють. Проте їхній ремонт – справа не з дешевих. Та й звертаються щодо несправності радіо не так часто. У 2012 році до цехів Полтавської філії ПАТ «Укртелеком» надійшло лише 73 звернення. Найбільше скаржилися на несправне радіо полтавці (16 разів).

Аби реанімувати 1 кілометр повітряної лінії проводового мовлення потрібно  понад 4,5 тисячі гривень. На ремонт мережі дротового мовлення у цьому році в «Укртелекомі» передбачили понад 500 тисяч гривень.

До теми: У Полтаві розглядали можливість створення суспільного телебачення та радіо

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter