Влада Полтави хоче підняти квартплату до кінця березня 2013 року

Гроші
20 лютого 2013 о 16:451531 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Влада Полтави хоче підняти квартплату до кінця березня 2013 року
Міська влада планує підвищити для населення тарифи за утримання будинків та прибудинкових територій.


Фото з сайту donbass.ua Фото з сайту donbass.ua

Такі наміри влади фігурують в проекті Програмі економічного і соціального розвитку Полтави на 2013 рік, оприлюдненій для обговорення на офіційному сайті міської ради.

Ріст тарифів автори документа називають переходом до економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Про це йдеться у розділі програми «Житлово-комунальне господарство».

Відповідальними за втілення у життя цих намірів є управління житлово-комунального господарства Полтавського міськвиконкому та єдина в місті КП»ЖЕО №2». Орієнтовний термін виконання – перший квартал 2013 року.

Однак ці плани міської влади у поки що неприйнятій Програмі можна назвати скоріше намірами на майбутнє, які ще невідомо, чи вдасться їй реалізувати. Оскільки нові тарифи на квартплату, якщо такі будуть, має ухвалювати на своєму засіданні Полтавський міськвиконком.

Остання спроба щодо підняття плати за послуги з утримання будинків у Полтаві зазнала фіаско: підвищені наприкінці 2011 року тарифи вже в січні 2012 року меру Олександру Мамаю довелося відмінити. Тоді не обійшлося без втручання Полтавського відділення Антимонопольного комітету України та громадськості, яку сколихнула необґрунтована завищеність тарифів по окремих будинках у 27 разів.

До речі, антимонольщики нещодавно перевіряли КП «Полтававодоканал» через ріст у Полтаві норм споживання води, прийнятих міськвиконкомом.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter