У Полтаві пошукова система Yandex презентувала новий сервіс: панораму вулиць міста (+ фото)

Фото
Олег Дубина26 лютого 2013 о 14:171606 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пошукова система Yandex презентувала новий сервіс: панораму вулиць міста (+ фото)
Олена Шилова розповідає про панорами міста (фото Олега Дубини)Відтепер до сервісу панорам Yandex додано міста Полтава та Кременчук.
Сьогодні в полтавському готелі Palazzo представники російської пошукової системи Yandex представила панорами двох міст Полтавщини – Полтави та Кременчука.

Панорама вулиць – сервіс, який дозволяє в будь-який час вирушати в прогулянку містом не виходячи з дому. На даний час в панорамах Yandexа можна побачити 65 міст України, а також велику кількість міст сусідніх держав – Росії, Білорусі. Окрім цього присутні фотографії міст Казахстану та Туреччини.

У травні минулого року у Полтаві було сфотографовано 200 кілометрів доріг, зроблено 22644 фотографій та 5661 кругових панорам.  На знімках можна побачити всі основні райони та найкрасивіші куточки міста.

- Наша компанія розпочала зйомки панорам в Україні у 2010 році, - розповідає Олена Шилова, менеджер геоінформаційного відділу Yandexа. – Першим містом став Київ. Полтава та Кременчук стали 64 та 65 за ліком містами, панорами яких вже є на Yandex -картах. У вашому місті було зроблено близько 22 тисяч фотографій, з яких ми отримали близько 5000 панорамних фото. Зйомки для проекту проходять у різний час. Наприклад в Полтаву ми приїхали в кінці травня 2012 року, і щоб повністю оцінити місто у нас пішло чотири дні. Нам пощастило з погодою. Було сонячно, тому ніщо нам не заважало працювати.

Саме цей автомобіль минулого року їздив по місту та фотографував його вулиціСаме цей автомобіль минулого року їздив по місту та фотографував його вулиці

Окрім цього представники сервісу розповіли і про сам фотопристрій, за допомогою якого створювалися панорами.

- Пристрій, яким ми робили фото для панорам складається з чотирьох камер, - розповів  Іван Павлушин, співробітник проекту Yandex.Панорама. – Три з них розташовані по горизонтальній площині, а одна направлена на небо. Пристрій з’єднаний з електронікою в автомобілі, якою керує оператор. Окрім цього є GPS- антенна, щоб точно та правильно прив’язувати наші кадри до місцевості.

Фотоогляд Олега Дубини



Довідка: Yandex - найбільша та найвідоміша російська пошукова система. За статистикою, кількість відвідувачів головної сторінки, у день становить біля 4—5 млн.

Читайте ще:

З'явився сайт, що допоможе полтавцям, які шукають шлях додому

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter