Полтавці виступають проти будівництва багатоповерхівки під їх вікнами (фото)

Новини
5 березня 2013 о 17:232671 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці виступають проти будівництва багатоповерхівки під їх вікнами (фото)
У центрі Полтави навпроти будівлі СБУ під вікнами житлового будинку хочуть звести багатоповерхівку.
Будинок має з'явитися біля стін Кадетського корпусу.



Мешканці прилеглого будику по вулиці Ляхова, 12а обурені можливим сусідством – місця для новобудови майже немає. Замість багатоповерхівки полтавцям обіцяли дитячий майданчик, тепер же немає навіть доступу до дороги по вулиці Ляхова.

Читайте також, Будинок у центрі Полтави провалюється під землю

Наразі майданчик огородили парканом та готують під будівництво. Спочатку огорожа була під самісінськими вікнами будинку, але після скарг її перенесли.

На вивісці можна прочитати, що тут буде комплекс житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом по вулиці Ляхова, 10.



- Ми бойкотуємо будівництво цього об'єкту, тому що перед нами немає місця, де будувати будинок. Там неповних 30 метрів. Якщо навіть грубо порахувати, що 15 метрів – це ширина будинку, залишається 15 метрів. 8 метрів – це протипожежна дорога, це як «Отче наш», вона повинна бути, тому що в нас є квартири котрі виходять лише на одну сторону. 8 метрів плюс 15 – це 23 метри, виходить за 7 метрів буде стояти будинок, – підраховує полтавка Маргарита, мешканка будинку по вулиці Ляхова, 12а. – Ми через вікно будем чаєм один одного пригощати. За умовами генплану, який датований 2005 роком, від часу будівництва нашого будинку були заплановані 5-поверхові будинки, але ніяк не 9-поверхові. Хоча й для 5-поверхових там немає місця, тому ми всіма силами боремося, щоб це будівництво не допустити.

Міська влада віддала землю під будівництво


16 березня 2012 року на двадцятій сесії міської ради винесли рішення «Про надання земельних ділянок, оформлення та продовження права користування земельними ділянками». Відповідно до нього було вирішено питання затвердження технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні ділянки ТОВ «Архімеда».

На підставі цього рішення 5 квітня 2012 року з ТОВ «Архімета» уклали договір оренди землі. Відповідно до нього товариству надали 6561 кв. метрів землі для будівництва багатоквартирних житлових будинків по вулиці Ляхова,10.



Хто кому заважає

Мешканці будинку по вулиці Ляхова,12а привезли машину піску для дитячого майданчика. Але розвантажити його вони не можуть. Земля, де повинен був бути майданчик, огороджена парканом. Машину залишили перед в’їздом на майданчик.

- Сьогодні приїжджав тягач. Він хотів відтягнути авто, аби не перешкоджав будівництву, - здогадуютья мешканці. - Але машина з місця поїхала. Може повернеться вночі.

- У нас по проекту тут має бути дитячий майданчик, де зараз їхній кран. І ми не можемо пісок туди завезти. Залишили перед парканом машину. Ми сповіщали управління архітектури у письмовій формі, але вони нам відповіді не дали, - розповідає управдом будинку Василь Володимирович.

Чоловік показує заяви із проханням захистити від самозахвату земельну ділянку. Сьогодні він розсилав подібні листи по всім можливим установам.

Управдом Василь Володимирович звертається до різних установ із заявамиУправдом Василь Володимирович звертається до різних установ із заявами

- Забудовник повинен був виконати інвестиційне зобов'язання. Мав знести ряд будівель, а тут зробити дитячий майданчик. Дитячий майданчик вони перекреслили і хочуть на цьому місці побудувати будинок, - розповідає мешканець будинку Ляхова,12а Вадим.

Сьогодні на захист землі по вулиці Ляхова,10 палатку пообіцяли розгорнути помічники нардепа Сергія Капліна.

До теми: Я- Репортер. Мешканці будинку на Огнівці не дали спеціалістам полагодити ліфт

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter