У Полтаві орендар зголосився ремонтувати кінотеатр імені Котляревського

Новини
12 березня 2013 о 11:151463 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві орендар зголосився ремонтувати кінотеатр імені Котляревського
Влада Полтави знайшла орендаря, який погодився вкласти гроші у порятунок кінотеатру імені Івана Котляревського.
Орендар має поступово інвестувати гроші в будівлю, користуючись нею. Загалом для повної реставрації цієї пам’ятки архітектури потрібно 6 мільйонів гривень.

Кінотеатр імені Івана Котляревського, який розвалюється у центрі Полтави, обіцяють поступово ремонтувати. Фото Ніни Король.Кінотеатр імені Івана Котляревського, який розвалюється у центрі Полтави, обіцяють поступово ремонтувати. Фото Ніни Король.

Такі цифри навів Олександр Мамай, відповідаючи на питання полтавців під час свого звіту про перебування на посаді мера.

- На ремонт кінотеатру імені Котляревського потрібно 6 мільйонів гривень. Як він ще стоїть і не впав, я не знаю. Ми знайшли одне підприємство, яке погодилось його орендувати. Інших немає, ніхто не хоче. Кінотеатр не тільки потрібно відремонтувати, а й утримувати – це опалення, електроенергія. Якщо взимку не буде опалення, він точно впаде, - говорить мер. – Ми знайшли підприємство, яке взяло кінотеатр в оренду і поступово кожного року взялося його ремонтувати. З’являться у нас (міста) додаткові кошти, ми домовимось і відремонтуємо хоча б фасад. А для цього спочатку треба полагодити дах, бо його там теж немає.

Читайте також - Олександр Мамай не каратиме полтавських комунальників за бездіяльність

Також Олександр Мамай прокоментував ремонт будівлі Полтавського міськвиконкому, на який минулого року у бюджеті міста знайшлися кошти.

- Я знаю, що потрібно відремонтувати Кадетський корпус, кінотеатр імені Івана Котляревського. Уявляєте, які для цього треба кошти. Сьогодні якщо приїжджає якась делегація чи інвестор, він спочатку іде в міську раду. Якщо він туди прийде, а йому на голову впаде штукатурка, то він розвернеться і піде. Тому, в першу чергу, це візитівка нашого міста, яку треба було відремонтувати. Ми робили це своїми силами, не наймали жодних підрядних організацій, - переконував міський голова.

Скільки грошей було витрачено на оновлення міського «білого дому», мер Полтави не повідомив громаді. Хоча зі звіту Олександра Мамая, оприлюдненого на офіційному сайті Полтавської міської ради, можна дізнатись, що на реконструкцію будинку по вулиці Жовтневій, 36 чиновники освоїли 1 мільйон 200 тисяч гривень. Реконструкція покрівлі будинку влади коштувала 740 тисяч гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter