Полтавський міськвиконком замовляє тендер на будівництво скандальної заправки на Дублянщині

Ситуація
18 березня 2013 о 14:451578 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський міськвиконком замовляє тендер на будівництво скандальної заправки на Дублянщині
Полтавський міськвиконком оголосив тендер з будівництва автозаправного пункту з газовим терміналом в районі вулиці Сакко, 109, 113-а.
Замовником виступає управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому. Вартість робіт складе майже 2,5 мільйона гривень.

На ось цьому місці неподалік річки до кінця 2013 року мають побудувати заправку. Фото Ольги Матвієнко.На ось цьому місці неподалік річки до кінця 2013 року мають побудувати заправку. Фото Ольги Матвієнко.

Нагадаємо, ініціативна група мешканців селища Дублянщини виступає проти будівництва автозаправного пункту по вулиці Сакко, 109-113. Спочатку роботи восени 2012 року призупинили, але потім знову поновили. Люди зібрали більше 150 підписів під зверненням до міської влади, а також розводили вогнища протесту щодо зведення заправки на Сакко. Їх обурює, що заправка буде розташовуватися неподалік від житлових будинків, автобусної зупинки і фактично на пляжі, де влітку відпочивають полтавці.

Тим не менш Полтавський міськвиконком оголосив тендер будівництво автозаправного пункту з газовим терміналом в районі вул.Сакко, 109, 113-а, що має відбутися 17 квітня 2013 року. Згідно кошторисного розрахунку, вартість будівництва об’єкту складе 2 мільйони 496 тисяч 518 гривень. Роботи мають бути виконані до кінця грудня 2013 року. Земельна ділянка під будівництво автозаправного пункту з газовим терміналом складає площу 0,170 га та відводиться в оренду за рахунок земель громадської забудови.

- При розміщенні АЗП на генеральному плані передбачається будівництво: операторського блоку, який містить - приміщення для оператора, розрахунковий зал, а також необхідні допоміжні та побутові приміщення; заправного комплексу рідкого моторного палива (АЗС блочного типу - характеризується розміщенням ПРК над резервуарами зберігання палива та виконана як цілісний заводський виріб), що включає технологічне обладнання по зливу палива та заправленню автомобілів, у тому числі ПРК та двостінні підземні резервуари; тіньового навісу: цінового табло; очисних споруд зливових стоків; колодязів-накопичувачів зливових стоків; очисних споруд біологічного очищення госппобутових стоків, - говориться у технічному завданні з будівництва.

Також автори документу порахували: найближча житлова забудова розташована на відстані близько 40 м від технологічного обладнання з східного напрямку з іншого боку вулиці Сакко. Зелені насадження (в кількості 60 дерев), які знаходяться на ділянці, підлягають видаленню. З території будівництва передбачається винесення підземних мереж водопостачання та повітряних ліній електропостачання.

Щодо фінансування вказаного будівництва на сайті Вісника державних закупівель, де і розміщене повідомлення про проведення тендеру, вказане як  джерело: кошти підприємства. Яке саме підприємство оплатить роботи з будівництва автозаправного пункту, не уточнюється. Нагадаємо, будувати заправку на Дублянщині раніше планувало приватне підприємство «Компанія «Надежда». А от для ознайомлення з проектно-кошторисною документацією можна звертатися до замовника будівництва – управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter