У Полтаві пенсіонерка-вихователька дитсадка затримала злодія за допомогою паска

Ситуація
Ольга Матвієнко19 березня 2013 о 12:361163 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пенсіонерка-вихователька дитсадка затримала злодія за допомогою паска
Вихователька одного із полтавських дитячих садочків із 45-річним стажем роботи днями наздогнала і затримала грабіжника, який заліз до будинку її сусідів. Фото із сайту mia-pl.gov.ua


Випробувати себе у ролі міліціонера Валентині Василівні Луговій видалося, коли вона із вікна на подвір’ї побачила чоловіка із сусідським візком. Придивившись, зрозуміла, що це не господар і вибігла із хати. Жінка одразу почала кричати йому, щоб покинув чуже добро. Від несподіванки той покинув візок і кинувся тікати. Вихователька могла б уже пишатися тим, що врятувала чуже майно, але вона кинулася наздоганяти злодія.


– Мені вдалось його наздогнати та схопити за куртку. Однак, хлопець зняв її та почав бігти далі. Тоді я схопила його за штани. Вони на ньому тримались вільно і я подумала, якщо втікатиме, то буду їх стягувати – без штанів далеко не втече, – розповіла Валентина Василівна правоохоронцям.

Жінка загнала правопорушника у кут подвір’я і покликала чоловіка. Разом вони зв’язали підозрюваному у крадіжці руки поясом від халату Валентини Василівни, а потім принесли і мотузку для ніг.

Чоловік Валентини Василівни допоміг зв`язати злочинця. Фото із сайту mia-pl.gov.uaЧоловік Валентини Василівни допоміг зв`язати злочинця. Фото із сайту mia-pl.gov.ua

У такому вигляді на подвір’ї Лугових його застали дільничні інспектори Київського райвідділу міліції. Пізніше правоохоронці з’ясували, що 33-річний затриманий вже мав кримінальний досвід – скоїв кілька крадіжок, одну з яких – незавдовго до посягання на добро сусідів Лугових.

– Під час затримання жінка не усвідомлювала тих ризиків, на які себе наражала, коли бігла за злочинцем, – розповів Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС області. – Часто злочинці можуть вдатися до фізичної сили і навіть холодної зброї.

Не дивлячись на те, що таких випадків останнім часом на Полтавщині побільшало, міліція не спонукає полтавців вдаватися до таких мір і чекати приїзду правоохоронців. Проте жінці за такий сміливий вчинок все ж дуже вдячні. У присутності маленьких вихованців Валентини Василівни у ПНВО № 14 її нагородили почесною грамотою.

Затриманого завдяки рішучості жінки злодія чекає щонайменше три роки позбавлення волі і суттєвий штраф.

До теми: Полтавський школяр врятував сусідку із вогню