У центрі Полтави сьогодні перевіряли людей на туберкульоз

Новини
Олег Дубина23 березня 2013 о 17:071125 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У центрі Полтави сьогодні перевіряли людей на туберкульоз
Фото Олега ДубиниКожен бажаючий міг перевірити свої легені за допомогою пересувного флюорографа.
Як відомо, 24 березня світ буде відзначати день боротьби з туберкульозом. Напередодні цього дня у центрі Полтави місцеві жителі та гості міста могли перевіритися на хворобу, а волонтери розповідали людям про сам недуг та про те, як зберегти своє здоров’я.

Незважаючи на несприятливі погодні умови починаючи з 9 години ранку поряд з флюорографом почали збиратися люди, які хотіли перевірити свої легені. Утворилася навіть невелика черга з охочих.

До теми - Прямо на вулиці в центрі міста полтавців перевіряли на туберкульоз



Люди перевірялися на туберкульоз незважаючи на дощЛюди перевірялися на туберкульоз незважаючи на дощ

- Вчора в нас перевірилося 29 осіб, - розповідає Михайло Ільченко, завідувач диспансерним відділенням Полтавського протитуберкульозного диспансеру. – В усіх поліклініках нашого міста сьогодні працюють флюорографи, і тому місцеві жителі можуть протягом дня перевіритися на хворобу. Минулого року також проходила подібна акція, і тоді було виявлено двоє осіб, які хворіли туберкульозом.

Тим часом волонтери роздавали полтавцям листівки та буклети, в яких докладно розповідалося як захиститися від хвороби.

ВолонтериВолонтери

- Наші волонтери – це студенти різних навчальних закладів міста, - говорить Артем Іванюк, провідний спеціаліст Полтавського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. – Вони безоплатно беруть участь в сьогоднішній акції. Ми їх нічим не мотивуємо.  Головне сьогодні – щоб люди зрозуміли, що проблема туберкульозу актуальна, але її можна вирішити, вчасно почавши лікування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter